Results for 'R. Risaliti'

967 found
Order:
  1.  12
    Sözde-Aristoteles’in Risâletü’t- Tüffâha’sı: Tarihçesi ve Muhtemel Yazarına İlişkin Açıklamalar ile İçeriğine Genel Bir Bakışla Birlikte Tahkikli Neşri.Muhammed Burak Bakır - 2024 - Nazariyat, Journal for the History of Islamic Philosophy and Sciences 10 (1):123-203.
    Bu makale, Sözde-Aristoteles’in Risâletü’t-Tüffâha veya Kitâbü’t-Tüffâha’sını (Lat. Liber de Pomo) tarihçesi, muh- temel yazarı ve yazmaları itibarıyla incelemekte, içeriği hakkında genel bir bakış sunmakta ve daha önce tahkikli neşri yapılmamış olan Arapça tam versiyonunun tahkikli neşrini içermektedir. Tahkikte, risalenin orijinal Arapça versiyonuna en yakın yazma nüshası esas alınmış ve ikinci bir tam nüsha ile karşılaştırma yapılmıştır. Makalede Risâletü’t-Tüffâha’nın ilk olarak Kindî-çevresinde Arapça telif edildiği, ardından Bâtınî-İsmâilî ve Hermetik gelenek- lerde alımlandığı ve hikemiyât literatüründe ve tabakat eserlerinde dolaşıma girdiği öne sürülmektedir. (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  2.  9
    Çağmînî’nin Gezegen ve Yıldız Cisimlerinin Hacimleri Üzerine Yazdığı Kısa Risale: Editio princeps ve Çeviri.Sally P. Ragep - 2023 - Nazariyat, Journal for the History of Islamic Philosophy and Sciences 9 (2):109-142.
    Bu makale, Mahmûd el-Çağmînî’ye (etkin olduğu dönem 600/1200 civarı) atfedilen, gök cisimlerinin hacim- lerini ele alan ve kendisinin Batlamyusçu teorik astronomiye giriş niteliğindeki el-Mulahhas’ına bir ek olmasını amaçlamış olabileceği kısa risalesini incelemekte ve Arapça tahkikli metniyle tercümesini sunmaktadır. Risale, me- safeler bahsine değinmeksizin gökcisimlerinin büyüklüklerine odaklanmaktadır. Eser, Güneş’in üstünde ve altında yer alan gök cisimleri, Dünya’ya kıyasla bu cisimlerin yaklaşık hacimleri, bu cisimlerin hacimlerine göre azalan sı- rayla büyüklükleri ve her birinin kübik fersah (cubic fersah) –bu, Dünya’nın hacmi ve her (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  3.  41
    Kıraat İlminde R' (ر) Harfi: Son Dönem Osmanlı Kurr'larından Tedkîk-i Mes'hif-i Şerîfe Meclisi Âzası Bursalı Süleyman Vehbi Efendi’nin Ris'le-i R'iyye Adlı Eseri Özelinde Bir İnceleme.Osman Bostan - 2024 - Cumhuriyet İlahiyat Dergisi 28 (2):592-618.
    Bu makalede, râ harfinin tefhîm/kalın ve terkîk/ince okunmasına dair hususlar son dönem Osmanlı kurrâlarından Bursalı Süleyman Vehbi’nin (öl. 1334/1916) Risâle-i Râiyye adlı eseri ekseninde ele alınmıştır. Kur’ân harflerinin seslendiriliş biçimini ifade eden fonetik farklılıklar kıraat ilminin amelî/pratik boyutunu oluşturan en önemli unsurdur. Bu minvalde Kur’ân alfabesindeki harfler genel olarak, birbirinin zıddı olan tefhîm-terkîk sıfatlarından biriyle seslendirilmektedir. Bununla birlikte lâm ve râ harfleri bazen kalın bazen de ince okunmaktadır. Lâm harfinde aslolanın terkîkle telaffuz edilmesi olup bazı durumlarda tağlîzle/tefhîmle okunduğu hususunda ittifak (...)
    No categories
    Direct download (5 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  4.  7
    Belagat Sanatlarının Fıkhî Meselelerin İzahında Kullanımı: ‘Abdulganî en-N'blusî’nin en-Nesîmu’r-rebî‘î fi’t-tec'zübi’l-bedî‘î Adlı Eseri (Tahlil ve Tahkik).Muhammed Emin Görgün - 2024 - Cumhuriyet İlahiyat Dergisi 28 (2):890-912.
    Câhiliye döneminde şair ve hatipler tarafından bir meleke olarak kullanılan belagat, geçirdiği hazırlık ve gelişim döneminin ardından ilmî teşekkülünü tamamlayarak Arap dil ilimlerinde müstakil bir dal haline gelmiştir. Ebû Ya‘kûb es-Sekkâkî (öl. 626/1229) öncülüğünde “meânî-beyân-bedî‘” olarak üç başlık altında ele alınmaya başlanan belagat konularının bedî‘ kısmına, Sekkâkî sonrası şerh ve hâşiye dönemi müellifleri tarafından yeni sanatlar eklenmiştir. Bu sanatlardan birisi de tarif ve tesmiyesi Sa‘duddîn et-Teftâzânî’ye (öl. 792/1390) ait olan tecâzüb sanatıdır. Farklı pek çok disiplinde ilmî ve edebî bir terim (...)
    No categories
    Direct download (5 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  5.  37
    Metni Döneminde İncelemek: Masdariyecizâde Hüseyin Efendi’nin Teslîs-i Zâviye ve Kavs Risalesini Neden Yanlış Anladık?Zehra Bilgin - 2023 - Nazariyat, Journal for the History of Islamic Philosophy and Sciences 9 (1):73-96.
    Mühendishâne-i Berrî-i Hümâyûn hocalarından Masdariyecizâde Hüseyin Efendi 1238/1822’de doksan dereceden küçük bir açının Eukleides geometrisi yöntemleriyle üç eşit parçaya bölünmesine dair antik prob- lem hakkında bir risale kaleme alır. Risale, köklerini Antik Yunan’da bulan bu meşhur problemin Eukleides geometrisinin araçları olan çizgilik (işaretsiz cetvel) ve pergel kullanılarak ulaşıldığı düşünülen çözümünü içerir. Ayrıca, sunulan ispat Mühendishâne eğitim kadrosunun her birinin onayını gösteren imzalarla kayıt altına alınmıştır. Akademik literatürde bu risaleye dair yapılan değerlendirmelere bakıldığında, çözümde kullanımı sınırlandırılmış araçlarla bir sonuca ulaşılamayacağının Hüseyin (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  6.  9
    Rükneddin es-Semerkandî’nin (ö. 701/1301) Ris'le fî ḥaḳîḳati’l-ʿ'lemi’l-kebîr ve’s-ṣağîr Adlı Eseri: İnceleme ve Tahkîk.Mustafa Vacid Ağaoğlu - 2024 - Cumhuriyet İlahiyat Dergisi 28 (2):722-745.
    Bu çalışma, Rükneddin Ubeydullah b. Muhammed es-Semerkandî'nin (öl. 701/1301) "Risâle fî ḥaḳîḳati’l-‘âlemi’l-kebîr ve’s-ṣağîr/Büyük ve Küçük Âlemin Hakikati Hakkında Bir Risâle" adlı eserini tahkîk etmeyi, müellifin hayatı ve eserin içeriğini incelemeyi amaçlamaktadır. Rükneddin es-Semerkandî'nin müteahhir/geç dönem Mâtürîdî ve Hanefî âlimlerinden biri olduğu; kelâm, tasavvuf, tefsir, fıkıh usulü, hadis ve diğer alanlardaki eserleriyle İslâm medeniyeti tarihinde belirgin izler bıraktığı belirtilmelidir. Semerkandî'nin eserlerinde de görüldüğü gibi o, sûfî kelâmcılardan veya kelâmcı sûfîlerinden biridir. Üslubu, kelâm, tasavvuf ve - zaman zaman geniş anlamıyla - felsefe (...)
    No categories
    Direct download (6 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  7.  13
    Eyyubiler Dönemi Siyasetnamelerinden Nasîhatü’l-Meliki’l-Eşref : Çeviri ve Değerlendirme.Mahmut Recep Keleş - 2019 - van İlahiyat Dergisi 7 (11):234-250.
    Ortaçağ İslam Dünyasında yöneten ve yönetilenler arasındaki bağı âlimler sağlamaktaydı. Sultan ve emirin halka adaletle muamele etmesini, Kuran-ı Kerim ve Sünnet-i Şerife göre yaşamasını ve toplumsal hayatı düzenlemesine yardımcı olurdu. Zaman içerisinde yöneticilerde görülen kusurların ortaya konulmasına yönelik çözüm önerileri sunan âlimler, eserler kaleme almaya başlamış ve bu eserlere siyasetname ve nasihatname denilmeye başlanmıştır. Bu eserlerden bazıları gayet hacimli olup sultana arz edilmekteydiler. Bazısı ise risale şeklinde ve daha kısa yazılarak toplumun huzurunu bozan veya toplumda çok acil çözülmesi gereken unsurları (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  8.  15
    Hacı Hasan Hilmi Efendi ve Ravzatü’s-Sü’ad'’sı -Tahkik, Tercüme ve Değerlendirme-.Mustafa Yildiz - 2019 - Kader 17 (2):398-436.
    Bu risale üç temel konuyu ele almaktadır. Bu konulardan birincisi elest bezmi ikincisi cennet ve cehennemliklerin belirlenmesi sonuncusu ise levhi mahfuzdur.
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  9.  23
    Koçi Bey’in IV. Murat’a ve I. İbrahim’e Sunduğu Risalelerin Farklılıkları ve Karşılaştırması.Nejla Ceyhan - 2021 - Atebe 5:1-16.
    Osmanlı Devleti, Avrupa’daki gelişmeleri takip edip değişen dünya düzenine ayak uydurma noktasında yetersizliğini XVII. yüzyılda hissetmeye başlamıştır. Osmanlı Devleti’nin ihtişamlı yıllarının akabinde devlet nizamındaki çözülmeler, halkın içinde bulunduğu durum ve sebepleri üzerine çeşitli çevrelerden çözüm reçeteleri sunulmuştur. Bunların bilinen ilki iki farklı ve ardıl padişaha sunulan Koçi Bey Risaleleridir. XVII. yüzyılda tarihi seyrin değişmekte olduğunu ön gören ve bu öngörü ile daha önce benzeri Osmanlı Devleti’nde görülmemiş olan ilmî-siyasî-askerî-sosyal içeriklere sahip bir risale/rapor hazırlayan Koçi Bey risalelerini IV. Murat ve kardeşi (...)
    No categories
    Direct download (4 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  10.  9
    La nascita del sacro: teorie della religione.Pierfrancesco Stagi - 2015 - Roma: Edizioni Studium.
    Il presente volume risale alle origini dell'esperienza religiosa per rispondere alla domanda: come nasce il sacro?; in che modo ciò che è religioso arriva a determinare la vita dell'uomo fino a influenzarne le scelte più personali e rischiose, spesso oltre ciò che si è disposti ad ammettere nell'universo secolarizzato della postmodernità. Le considerazioni svolte riguardano l'incontro con la dimensione etica universale dell'essere umano nel momento in cui si imbatte in qualcosa che lo sconvolge, lo trasforma. Le differenze storiche e fenomenologiche (...)
    No categories
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  11.  14
    Pavlus Ant'kî'nin İslam Eleştirisi: El-Kit'bü'l Mantıkî.Tahir Aşi̇rov & İbrahim Türkoğlu - 2019 - van İlahiyat Dergisi 7 (11):252-265.
    Sayda Piskoposu Rahip Pavlus Antâkî’nin Hıristiyan Mezheplerinin inanç esaslarını konu edinen risalesinin el yazması, Saint Petersburg’daki Rusya Bilimler Akademisi, Doğu Yazmalar Enstitüsü Kütüphanesinde bulunmaktadır. Envanter nosu B1218 olup 1b-9b arası varaklarda yer almaktadır. Çevirisi yapılan risalede, İslam’ın kutsal kitabı olan Kur’an-ı Kerim’den hareketle Hıristiyanlığı ve onun teolojisini açıklanmakta ve Müslümanların Hıristiyanlık anlayışı eleştirilmektedir. Risale, Hıristiyan teolojisinin esası olan teoloji, kristoloji ve marioloji konularını içermektedir. Ortaçağda İbn Teymiyye’nin “el-Cevabu’s-sahih limen beddele dine’l-Mesih” ismiyle reddiye yazdığı Sayda Piskoposu Rahip Pavlus Antakî tarafından kaleme (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  12.  12
    Risâle-i Mir'âtü'ş-Şühûd fî-Meseleti Vahdeti'l-Vücûd.Mustafa Fevzi - 2012 - Konya: Eğitim Yayınevi. Edited by Bilal Aktan.
    Yüzyıllardan beri Türk ve İslâm dünyasının fikir ve edebiyat çevrelerinde işlene gelmiş önemli konulardan biri de tasavvuf konusudur. Bu konuda verilen eserlerden biri de Erzincan, Kemaliye (Eğin) doğumlu mutasavvıf, şair Mustafa Fevzi Efendi (1871-1924) tarafından manzum biçimde yazılan Risâle-i Miratüş-Şühûd fî-Meseleti Vahdetil-Vücûd adlı eserdir. Bu eserde, şeriat, tarikat, hakikat ve marifetin ne olduğu ele alınmıştır. Gerçek ve Hak dostları ile yalancı ve sahtekâr taklitçilerin özellikleri anlatılmaktadır.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  13.  31
    The Works of al-Kāfiyajī and Its Contribution to the Arabic Linguistic: Identification, Classification and Evaluation.Murat Tala - 2020 - Cumhuriyet İlahiyat Dergisi 24 (3):1081-1111.
    Muhyiddîn el-Kâfiyecî (öl. 879/1474), on beşinci yüzyıl Saruhanoğulları, Osmanlı ve Memlüklü alimlerindendir. Yüzden çok eser yazmıştır. Makale Kâfiyeci’nin hayatı ve eserlerini araştırır. Yazdığı eserler, onun, Arap dili, Arap grameri, belagat, tarih metodolojisi, hadis ve usulü, tefsir ve usulü, fıkıh ve usulü, kelâm, tasavvuf, dil felsefesi, semantik, metafizik meseleler, geometri, optik ve astronomi gibi konularda uzmanlaştığını göstermektedir. Kâfiyeci en önemli eserlerini Arap dili ve mantık sahalarında yazmıştır. Eserleri içerisinde yaptığı linguistik çözümlemeler, onun yetkin bir dil alimi olduğunu göstermektedir. Kâfiyeci eserlerini yazarken (...)
    No categories
    Direct download (4 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  14.  27
    Tütün Kullanımına Mutedil Bir Yaklaşım: Şevkiz'de Süleyman Efendi’nin Duh'n Risalesi.Şenol Saylan - 2020 - Tasavvur - Tekirdag Theology Journal 6 (2):1399-1439.
    18. yüzyılın başlarında vefat ettiği düşünülen Şevkizâde Süleyman Efendi, tütün kullanımının yaygınlaştığı ve şiddetli yasaklamalar sonrası yasakların gevşediği bir dönemde yaşamış bir Osmanlı âlimidir. Bu dönem, Şeyhülislam Bahâî Mehmed Efendi’nin tütünün mubahlığına dair verdiği fetvası ve devletin tütünü resmen vergilendirmesi sonrasına tekabül eder. Söz konusu dönemde tütün kullanmanın hükmüyle ilgili tartışmalar yoğun bir şekilde devam etmekte olup, lehte ve aleyhte pek çok risâle kaleme alınmıştır. Konuyla ilgili risale kaleme alan müelliflerden biri olan Şevkizâde risalesinde, tütün kullanımı ile ilgili tartışmalarda uygun (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  15.  22
    Muhammed b. Mustafa el-Al'î’ye Nispet Edilen Şerḥ-i İr'de-i cüzʾiyye’nin Aidiyeti Hakkında Bir Değerlendirme.Mustafa Borsbuğa - 2021 - Atebe 6:121-159.
    Çalışma, Muhammed b. Mustafa el-Alâî’ye (ö. 1234/1818) nispet edilen Şerḥ-i İrâde-i cüzʾiyye risâlesinin ona aidiyeti üzerine yoğunlaşacaktır. Muhammed b. Mustafa el-Alâî’nin kendisine ait olduğunu söylediği ve ona nispet edilen Şerḥ-i İrâde-i cüzʾiyye risâlesi aslında Dâvûd-i Karsî’nin (ö. 1169/1756) Risâle fi’l-iḫtiyârâti’l-cüzʾiyye ve’l-irâdâti’l-ḳalbiyye adlı risâlesinin kısmen değiştirilmiş bir versiyonudur. Alâî, Karsî’nin risâlesinden ihtiyaç duymadığı bazı bağlam ve konuları çıkararak ve gerekli gördüğü bazı başlıkları da Ebû Saîd el-Hâdimî’nin (ö. 1176/1762) el-Berîḳatu’l-maḥmûdiyye eserinden eklemeler yaparak oluşturduğu Şerḥ-i İrâde-i cüzʾiyye risâlesi, içerik açısından dikkate alındığında (...)
    No categories
    Direct download (4 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  16.  20
    Cüzî İrade Hakkında Bir Ris'le ve Şerhi: es-S'dık el-Kayserî’nin ‘Ris'le fî efʿ'li’l-ʿib'd Ris'lesi’ ve İzzet ed-Divrîkî’nin ‘Şerḥu Ris'le fî efʿ'li’l-ʿib'd Şerhi’.Mustafa Borsbuğa & Coşkun Borsbuğa - 2021 - Atebe 5:59-103.
    Çalışma, es-Sâdık el-Kayserî’nin muhtasar risâlesi ve İzzet ed-Divrîkî’nin bu risâle üzerine yazdığı şerh üzerinden insanın irâde özgürlüğü ile naslarda ortaya konulan ve Allah’ın her şeyin yaratıcısı olduğu prensibi arasındaki çelişkinin nasıl çözüme kavuşturulduğunu inceleyecektir. Ayrıca burada söz konusu iki risâlenin tahkikli neşri ve tercümeleri de yapılacaktır.İlk asırlarda teolojik ve ahlâkî bir bağlamda tartışılan irâde ve insan fiilleri konusu, önce mütekaddimûn sonrasında ise müteahhirûn dönemleriyle metafizik bir hüviyet kazanarak devam edegelmiştir. Dahası yaratma ve varlık teorileriyle iç içe olan konu büyük bir (...)
    No categories
    Direct download (4 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  17.  1
    Mehmed Emin Üsküd'rî’nin Sonsuzluğa Dair Şerhu’l-Ber'hîni’l-hamse Adlı Risalesinin Tahlil ve Tahkiki.M. Necmettin Beşikçi - 2022 - Nazariyat, Journal for the History of Islamic Philosophy and Sciences 8 (1):94-151.
    Bu makale, on sekizinci yüzyıl Osmanlı-Türk nazarî düşüncesinin önde gelen isimlerinden Mehmed Emin Üsküdârî’nin (ö. 1149/1736-37) uzaklıkların (mekândaki uzanımların) sonluluğu ve teselsülün geçersizliği problemlerine ilişkin kaleme aldığı Şerhu’l-Berâhîni’l-hamse risalesini şekil ve muhteva açısından incelemektedir. Sonsuzluk problemi çok katman- lı bir yapıya sahip olup isbât-ı vâcib başta olmak üzere teolojik, epistemolojik, ontolojik, ve kozmolojik birçok meselenin dayanak noktasını oluşturmaktadır. Erken dönemlerden itibaren farklı düşünce geleneklerine mensup âlimler tarafından ele alınan sonsuzluk problemi, müteahhir dönemde müstakil risalelerin telif edildiği kozmopolit bir kelâm-felsefe geleneği (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  18.  25
    يوسف أفندي زاده ورسالته"الرّدّية للضاد المعجمة": دراسة وتحقيق.Zakir Aras & Hamza Kheli̇fati̇ - 2019 - Tasavvur - Tekirdag Theology Journal 5 (2):569-622.
    As ıl adı Ebû Muhammed Abdullah b. Muhammed b. Yusuf b. Abdulmennan El-Hilmi el-Amasi’dir. Daha çok Yusuf Efendizade lakabıyla tanınmı ş tır. 18.yüzyılda ya ş amı ş bir osmanlı alimidir. Osmanlı devletinde kıraat ilminin geli ş mesinde büyük payı vardır. Kıraat sahasında çok sayıda önemli eserler telif etmi ş tir. Dönemin karakeristik özelliklerini yansıtması bakımından en önemli çalı ş malarından birisi de “er-Rediyyetü li’d-Dâd el-Mu’ceme” adlı risalesidir. Bu çalı ş masında saçaklızade diye bilinen el-Mera’ ş i’ye dâd harfinin okunu ş (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   1 citation  
  19.  15
    “Bey'nu Esr'ri̇'L-Hi̇L'feti̇'L-İNs'ni̇Yye ve's-Saltanati̇'L-Ma‘Nevi̇Yye” İSi̇Mli̇ Ri̇Salesi̇ Bağlaminda Taşköprîz'de’de İNsan Algisi.Hacer Şahinalp - 2017 - Kader 15 (3):643-677.
    Öz (120-150 kelime) ve yukarıdaki kutucuğa anahtar kelimeler (5-7 kelime) İngilizce öz ve anahtar kelimeler de aynı sınırlar çerçevesinde yazılmalıdır. Bu makalede, Osmanlı’nın zirve dönemi âlimlerinden olan Taşköprîzâde’nin, insanı ahlâkî yönüyle merkeze alan bir risalesini analiz ve sentez yöntemiyle incelemeye çalıştık. Risale, insanın irâdî eylemlerinin toplamından oluşan, ahlâk, ev idaresi ve siyaset şeklinde üç temel ayağı bulunan amelî hikmeti, İslam kanunu üzere incelemektedir. İnsanın özgür olmakla beraber sorumlu olan yönetici kimliğinin ön plana çıktığı risalede bazı konularda sorgulayıcı, bazı konularda da (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  20.  23
    er-Ris'le’de Ş'fiî’ye Göre Kur’'n’ın Arabîliği.Hülya Afacan & Osman Güman - 2022 - Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 24 (46):485-503.
    İslâm’ın ilk dönemlerinden itibaren Kur’ân’da Arapça dışında bir kelimenin bulunup bulunma-dığı hususunda farklı görüşler ileri sürülmüştür. Bu görüşler çerçevesinde mesele, Kur’ân’da yabancı dillerden bazı kelimelerin bulunup bulunmadığı merkezinde tartışıldığı gibi, bazı kelimelerin köken itibarıyla Arapça olmakla beraber şer’î terminolojinin ortaya çıkışı sonra-sında Arapların o zamana kadar bilmediği yeni anlamlar kazanmış olmasının Kur’ân’ın arabî olmasına engel teşkil edip etmeyeceği boyutuyla da tartışılmıştır. Şâfiî, Kur’ân’ın arabîliği görüşünün ilk ve en tavizsiz savunucularından biridir. Kur’ân, muhatapları Arap olduğu için Arapça nazil olmuştur. Her dil, (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  21. Beobachtungssprache und theoretische Sprache.R. Carnap - 1958 - Dialectica 12 (3):236.
    No categories
     
    Export citation  
     
    Bookmark   57 citations  
  22. (2 other versions)The Idea of Nature.R. G. Collingwood - 1945 - Mind 54 (215):274-279.
    No categories
     
    Export citation  
     
    Bookmark   42 citations  
  23.  33
    The epidemiology of moral bioenhancement.R. B. Gibson - 2020 - Medicine, Health Care and Philosophy 24 (1):45-54.
    In their 2008 paper, Persson and Savulescu suggest that for moral bioenhancement (MBE) to be effective at eliminating the danger of ‘ultimate harm’ the intervention would need to be compulsory. This is because those most in need of MBE would be least likely to undergo the intervention voluntarily. By drawing on concepts and theories from epidemiology, this paper will suggest that MBE may not need to be universal and compulsory to be effective at significantly improving the collective moral standing of (...)
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   2 citations  
  24. Republicanism and the foundations of criminal law.R. Dagger - 2011 - In Antony Duff & Stuart P. Green (eds.), Philosophical foundations of criminal law. New York: Oxford University Press. pp. 44--66.
     
    Export citation  
     
    Bookmark   8 citations  
  25. The God of Israel and Christian Theology.R. Kendall Soulen - 1996
    No categories
     
    Export citation  
     
    Bookmark   5 citations  
  26. Illusionism Helps Realism Confront the Meta-Problem.R. C. Schriner - 2020 - Journal of Consciousness Studies 27 (5-6):166-173.
    Chalmers (2018) maintains that even if we understood every physical process in the brain we could still wonder why these processes give rise to conscious experience. The meta-problem is the challenge of explaining why we think this 'hard problem' exists. This response to the target paper endorses illusionist accounts of three 'problem intuitions' about consciousness: duality, presentation, and revelation. Subject–object duality is explained in terms of a clash between two compelling but contradictory convictions about consciousness. Phenomenal presence is understood in (...)
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   1 citation  
  27.  21
    Familiarity, consistency, and systematizing in morphology.R. Alexander Schumacher & Janet B. Pierrehumbert - 2021 - Cognition 212:104512.
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   1 citation  
  28. (1 other version)Nietzsche's Critiques: The Kantian Foundations of His Thought.R. Kevin Hill - 2005 - Journal of Nietzsche Studies 29:54-71.
     
    Export citation  
     
    Bookmark   14 citations  
  29.  20
    Representational Ideas: From Plato to Patricia Churchland.R. A. Watson & Richard Allan Watson - 1995 - Springer Verlag.
    He then proceeds with an examination of the picture theory developed by Wittgenstein, Carnap, and Goodman, and concludes with an examination of Patricia Churchland, Ruth Millikan, Robert Cummins, and Mark Rollins. The use of the historical development of representationalism to pose a central problem in contemporary cognitive science is unique.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   12 citations  
  30. L'Éthique à Nieomaque.R. Antoine Gauthier & Jean-Yves Jolif - 1963 - Revue de Métaphysique et de Morale 68 (4):498-499.
    No categories
     
    Export citation  
     
    Bookmark   13 citations  
  31.  30
    Dunbar’s Number goes to Church: The Social Brain Hypothesis as a third strand in the study of church growth.R. Bretherton & R. I. M. Dunbar - 2020 - Archive for the Psychology of Religion 42 (1):63-76.
    The study of church growth has historically been divided into two strands of research: the Church Growth Movement and the Social Science approach. This article argues that Dunbar’s Social Brain Hypothesis represents a legitimate and fruitful third strand in the study of church growth, sharing features of both previous strands but identical with neither. We argue that five predictions derived from the Social Brain Hypothesis are accurately borne out in the empirical and practical church growth literature: that larger congregations lead (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  32.  5
    English Primary Education and the Progressives, 1914-1939.R. J. W. Selleck - 2007 - Routledge.
    Originally published 1972.This book concerns the progressive movement, its prominent thinkers and its achievements, at a period of vital change in English primary education. The role of progressive educationists, such as Lane, Neill and Montessori is considered. The author asserts that these pioneers gradually made themselves the intellectual orthodoxy in the years between the wars.
    No categories
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   1 citation  
  33.  83
    Aestheticism, imagination and schooling: A reply to Ruby Meager.R. K. Elliott - 1981 - Journal of Philosophy of Education 15 (1):33–42.
    R K Elliott; Aestheticism, Imagination and Schooling: a reply to Ruby Meager, Journal of Philosophy of Education, Volume 15, Issue 1, 30 May 2006, Pages 33–42.
    Direct download (4 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   4 citations  
  34. Epistemic logic; language and concepts.R. Girle - 1973 - Logique Et Analyse 63 (63):64.
  35. The Plow Horse and the Oxymoronic Ox Mary Lefkowitz, Greek Gods, Human Lives: What We Can Learn from the Myths; Marcel Detienne, The Writings of Orpheus: Greek Myth in a Cultural Context.R. Eisner - 2002 - Arion 12 (2):189-198.
    Mary R. Lefkowitz, Greek Gods, Human Lives: What We Can Learn from the Myths, Yale University Press, ISBN - 9780300101454Marcel Detienne, The Writing of Orpheus: Greek Myth in a Cultural Context, Johns Hopkins University Press, ISBN - 9780801869549.
    No categories
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  36. Non-Linearity in Complexity Science.R. S. MacKay - 2008 - Nonlinearity 21 (12):T273-T281.
     
    Export citation  
     
    Bookmark   3 citations  
  37. Implementing Mathematics with The Nuprl Proof Development System.R. L. Constable, S. F. Allen, H. M. Bromley, W. R. Cleaveland, J. F. Cremer, R. W. Harper, D. J. Howe, T. B. Knoblock, N. P. Mendler, P. Panangaden, J. T. Sasaki & S. F. Smith - 1985 - Prentice-Hall.
  38. Representation Reconsidered by William M. Ramsey [Book review].R. Grush - forthcoming - Notre Dame Philosophical Reviews.
     
    Export citation  
     
    Bookmark   4 citations  
  39. (1 other version)Essays on the moral concepts.R. M. Hare - 1972 - Revue Philosophique de la France Et de l'Etranger 163:488-488.
     
    Export citation  
     
    Bookmark   7 citations  
  40. (1 other version)The Tendency of Hume's Skepticism.R. J. Fogelin - 1983 - In Myles Burnyeat (ed.), The Skeptical Tradition. University of California Press.
     
    Export citation  
     
    Bookmark   7 citations  
  41. Constructive formalism.R. L. Goodstein - 1951 - Leicester [Eng.]: University College.
  42. Moral Education in Theory and Practice.R. T. Hall - 1975
    No categories
     
    Export citation  
     
    Bookmark   3 citations  
  43. Respect for persons and fraternity.R. S. Peters - forthcoming - Ethics and Education.
     
    Export citation  
     
    Bookmark   4 citations  
  44. The New Biology: Discovering the Wisdom in Nature.R. AUGROS - 1987
    No categories
     
    Export citation  
     
    Bookmark   6 citations  
  45.  12
    A Treatise on Man and the Development of His Faculties.R. Knox & T. Smibert (eds.) - 2013 - Cambridge University Press.
    The Belgian polymath Lambert Adolphe Jacques Quetelet pioneered social statistics. Applying his training in mathematics to the physical and psychological dimensions of individuals, he identified the 'average man' as characterised by the mean values of measured variables that follow a normal distribution. He believed that comparing the features of individuals against this average would allow scientists to better explore the processes that determine normal and abnormal qualities. Quetelet's methods influenced many, among them Florence Nightingale, and his simple measure for classifying (...)
    No categories
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   3 citations  
  46.  12
    Developing a Theory of Gender as Practice: Notes on Yancey Martin's Feminist Lecture.R. W. Connell - 2003 - Gender and Society 17 (3):370-372.
    No categories
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   1 citation  
  47.  7
    The Neapolitanus of Propertius.R. Ellis - 1880 - American Journal of Philology 1 (4):389.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  48.  4
    Il fanciullo miracoloso dell' ecloga IV di Virgilio.R. M. Haywood, Beniamino Stumpo & J. F. Mountford - 1939 - American Journal of Philology 60 (3):398.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  49. James; I–II Peter; Jude.R. A. Martin & John H. Elliott - 1982
    No categories
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  50.  10
    A Study of the Cognomina of Soldiers in the Roman Legions.R. V. D. M. & Lindley Richard Dean - 1916 - American Journal of Philology 37 (2):217.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
1 — 50 / 967