Results for ' i impossible en un altre tipus d'investigació. Això no només converteix aShalámov en un gran escriptor'

969 found
Order:
  1.  29
    Els Relats de Kolymá, de Varlam Shalámov La tensió entre literatura i testimoni.Carlos Martínez Gorriarán - 2007 - Enrahonar: Quaderns de Filosofía 38 (39):101-115.
    https://revistes.uab.cat/enrahonar/article/view/v38-martinez.
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  2. Programes de millora genètica: de les pràctiques de selecció en animals a la impossibilitat de l’eugenèsia liberal.Oriol Vidal - 2025 - Theoria: Revista de Teoría, Historia y Fundamentos de la Ciencia 39 (3):389-410.
    Els objectius i els mètodes de l’eugenèsia humana són compartits amb la millora genètica animal. En animals domèstics es fan servir de manera habitual gairebé tots els mètodes disponibles per fer selecció, i aquesta connexió permet analitzar l’eugenèsia liberal posant el focus en l’aplicabilitat que puguin tenir les seves propostes. Les pràctiques eugèniques haurien de funcionar no només en teoria, sinó també tenint en compte les condicions reals en què s’han de desenvolupar: com s’hereten els caràcters fenotípics que es (...)
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  3.  12
    Si això és un animal». El concepte d’animal i la deshumanització a la «Trilogia d’Auschwitz.Faina Loreto Vicedo Bethencourt - 2021 - Enrahonar: Quaderns de Filosofía 67:53-72.
    Trobar la forma d’expressar quelcom per al qual no hi ha paraules fou un dels reptes que assumí Levi quan volgué explicar la cruel deshumanització que va sofrir com a presoner al Lager. Nogensmenys, hi va trobar la solució mitjançant el concepte d’animal. En aquest sentit, el seu testimoni és ple de metàfores faunístiques que representen el patiment de la seua reducció cap al fons i la crueltat de ser tractat com una bèstia a la qual podien assassinar i que (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  4.  23
    La revitalització de les grans religions: un repte per a l’autocomprensió secular de la modernitat?Jürgen Habermas - 2014 - Enrahonar: Quaderns de Filosofía 52:27-41.
    https://revistes.uab.cat/enrahonar/article/view/v52-gamper2.
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  5.  53
    Interior sense mobles. A l'entorn d'una possible hermenèutica en Adorno.Robert Caner-Liese - 1997 - Enrahonar: Quaderns de Filosofía 28:13-21.
    Theodor W. Adorno construeix la modernitat com la fase final d'un procés d'emancipació que ha conduït justament al contrari del que es pretenia. L'alliberament del mite ha portat a una situació històrica en la qual l'encobriment ideològic del món és total. Això té conseqüències per a un pensament que vol ser crític, ja que haurà de trobar un lloc des d'on es pugui interpretar la història per tal de salvar la veritat d'un possible món diferent. En el moment de (...)
    Direct download (4 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  6.  10
    La Infelicitat: Un Estat de Plenitud.Ignasi Riera - 2006 - Edicions 62.
    Qualsevol que es llegeixi aquest llibre s'adonarà que molts d'aquests mites amb els quals ens han promès la felicitat no són ni tan sòlids, ni tan certs, ni tan "progres" com sembla. Amb lúcida ironia, Ignasi Riera reflexiona sobre algunes de les qüestions que actualment saturen els mitjans de comunicació i que, com a polític i periodista, l'han preocupat al llarg de la seva vida: la idealització del món rural, l'obsessió per la salut, però també el maniqueisme de certes actituds (...)
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  7.  8
    Ni déus ni bèsties: per una ètica possible.Joan Manel Bueno - 1996 - Lleida: Pagès.
    Sovint el humans ens hem somiat déus. I Déu n'hi do si hem fet coses admirables: ciència, organització social, art,...motius n'hi ha per estar orgullosos. La vida, però, també ens mostra amb insistència la cara més fosca de nosaltres mateixos, i en aquests moments el més fàcil és passar de l'orgull a la desesperança més absoluta. El camí, però, no pot ser el de l'abandonament. Ni déus ni bèsties! Els déus no trien i, sense esforç ni dubtes, coneixen i realitzen (...)
    No categories
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  8.  30
    Superposició d'interaccions causals en la teoria de Phil Dowe.Jorge Hernán & Miguel Paruelo - 2005 - Enrahonar: Quaderns de Filosofía 37:123-139.
    https://revistes.uab.cat/enrahonar/article/view/v37-miguel.
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  9.  8
    Heidegger: els anys difícils.Ignasi Boada - 2011 - Barcelona: Publicacions de l'Abadia de Montserrat.
    El més gran dels pensadors i el més petit dels homes”; amb aquestes paraules va referir-se Gadamer d'una manera molt punyent a la desconcertant figura del seu mestre, Martin Heidegger. L’autor d’Ésser i temps ens ha deixat en herència no només una obra filosòfica capaç d’exercir una grandíssima influència, sinó també el repte d’interpretar la tensió entre vida i pensament. Hem de creure que cal una gran vida per tal que hi hagi un gran pensament? O (...)
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  10.  14
    El meu preciós cel blau sense núvols.Filippo Fimiani - 2021 - Gironès, Provincia di Girona, Spagna: Edicions del Reremús-Casa de la Cultura Les Bernardes-MNAC.
    L’estiu de 1947, tres joves amics, Yves Klein, Claude Pascal i Armand Fernandez, s’asseuen a la platja de Niça. Encara no són artistes, no fan res i perden el temps omplint-lo de projectes i paraules. Prenen el sol, miren el mar i el cel de la Mediterrània, fan declaracions entusiastes sobre el Gran Art del futur i comparteixen la natura, com uns nens que es divideixen un regne imaginari. Klein pren el blau del cel que abasta amb la mirada, (...)
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  11.  22
    Els drets de la infància i de l'adolescència La participació social de la infància i l'adolescència, per la seva incorporació a la ciutadania activa.Carlos Villagrasa Alcaide - 2008 - Enrahonar: Quaderns de Filosofía 40 (41):141-152.
    https://revistes.uab.cat/enrahonar/article/view/v40-villagrasa.
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  12.  6
    No tinc temps per pensar: ni gairebé per llegir.Josep Muñoz Redon - 2011 - Barcelona: Octaedro. Edited by Manuel Güell Barceló.
    No tenim temps per a res. La família, els amics, l’esport o altres dèries sempre queden en un segon pla. També el cultiu del pensament, que suposadament és una de les coses que identifica més i millor la nostra espècie, resta a l’espera. La pressa ens aclapara. En aquest context precipitat necessitem temps per descobrir el temps. Un oasi de pensament que comencem a explorar gràcies a parar atenció aquí i allà: ressenyem les observacions resultants, plantegem sengles qüestions estimulants i (...)
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  13.  6
    L'obra d'Eusebi Colomer.Josep-Maria Terricabras (ed.) - 2007 - Girona: Documenta Universitaria.
    En la gran producció filosòfica d’Eusebi Colomer, s’hi poden distingir tres grans centres d’interès particularment destacats. En primer lloc, la seva dedicació a l’estudi del pensament de Ramon Llull i de Nicolau de Cusa. La seva tesi doctoral va mostrar les influències lul·lianes en l’obra de Nicolau de Cusa a partir de les anotacions autògrafes en què el jove Nicolau es feia ressò de les coses que més li interessaven de Llull. El segon gran centre d’interès el van (...)
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  14.  12
    (1 other version)Explicació teòrica i compromisos ontològics: un model estructuralista.Carles Moulines - 2005 - Enrahonar: Quaderns de Filosofía 37:45-53.
    https://revistes.uab.cat/enrahonar/article/view/v37-moulines.
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  15.  15
    Violence and the Unconditional.John D. Caputo - 2019 - Journal for Continental Philosophy of Religion 1 (2):170-190.
    I distinguish between the deep culture and the manifest culture, the relationship between the two constituting a circle, which constitutes the circulation of a radical theology of culture. The deep culture surfaces in the manifest, and the manifest draws upon the depths; neither one without the other. My hypothesis is that religion is an expression of the deep culture and for that reason, religion is not accidentally violent; religion is violent in virtue of something essential to religion. Religion is playing (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  16.  8
    El «factor esportiu» en estètica: als llindars del comprendre en art.Salvador Rubio Marco - 2014 - Quaderns de Filosofia 1 (1):65-73.
    A partir del postulat d’un cert “factor esportiu” en la recepció estètica per part del director d’orquestra L. Bernstein, em propose investigar, en el marc d’una teoria dimensional (o aspectista) de la comprensió artística, aquells casos en el quals ens inclinem positivament envers interpretacions que no aprovem artísticament. Avaluaré les raons recolzades en la coherència, la fascinació o la claredat, a la llum d’altres conceptes d’arrel wittgensteiniana com perplexitat (puzzlement), valor (Mut), veure / veure com (seeing/ seeing as) per acabar (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  17.  7
    La meva bellesa.Octavio Fullat Genís - 2010 - Barcelona: Angle Editorial.
    Tercer i últim volum de les memòries lliures i impertinents d’un dels filòsofs i educadors més influents de Catalunya En els dos primers volums de les seves memòries, el filòsof i pedagog Octavi Fullat s’ha revelat per a molts lectors com un dels intel·lectuals de referència del segle XX català. El seu estil, hereu de la profunda senzillesa d’Albert Camus, combina de manera inconfusible la memòria, l’assaig i la narració. Després de La meva llibertat i La meva veritat , en (...)
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  18.  9
    L’aposta per la transcendència materialista: un recorregut per la història del transhumanisme.Ferran Sánchez Margalef - 2021 - Enrahonar: Quaderns de Filosofía 67:73-89.
    Gràcies a l’aposta tecnològica de les societats actuals i també a la globalització que comporta, el moviment transhumanista, visiblement heterogeni, està començant a ser conegut a tot el globus terraqüi i a adquirir una enorme volada. Això no obstant, malgrat que la materialització de les fites transhumanistes només sigui possible en les societats postmodernes, l’origen del transhumanisme bé pot anar més enllà del que anomenem societat contemporània. En aquest article s’explora l’origen del transhumanisme partint de les tres hipòtesis (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  19.  12
    The Husserliana as a Phenomenon. Apunts per a una història de la figurativitat: Husserl, Heidegger i Marion.Xavier Bassas Vila - 2014 - Investigaciones Fenomenológicas 4:39.
    In this paper we state that, up to now, scholars have read the Husserliana—that is Husserl’s official texts—only partially. This statement must be considered within the History of phenomenology and, more precisely, with-in the history of Husserlian studies: from Heidegger to Jean-Luc Marion, including Levinas, Ingarden, Sartre, Merleau-Ponty and so on, Husserl’s texts have been read only partially. With the exception of some analysis proposed by Derrida—or, nowadays, by Natalie Depraz or Elianne Escoubas—, and as far as I know, all (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  20.  49
    Contra el bé, la civilització i el progrés Apunts per una epistemologia de la moral relativa a les intervencions urbanístiques al Raval.Miquel Fernández - 2012 - Astrolabio 13:156-164.
    La genealogia de la moral de Nietzsche, resulta extremadament pertinent per una epistemologia del bé relativa a les incisions institucionals sobre part de la població del Raval. Primer, sobre Raval s’haurien dut a terme tot tipus d’abusos, com destruccions d’habitatges i de trama urbana, així com persecucions o expulsions de població, pel bé del barri o de la ciutat. Si això és així, es pot afirmar que les convergències institucionals en aquest punt es sustenten en una epistemologia interessada. (...)
    Direct download (5 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  21. Contra el bé, la civilització i el progrés Apunts per una epistemologia de la moral relativa a les intervencions urbanístiques al Raval.Miquel Fernández González - 2012 - Astrolabio 13:156-164.
    La genealogia de la moral de Nietzsche, resulta extremadament pertinent per una epistemologia del bé relativa a les incisions institucionals sobre part de la població del Raval. Primer, sobre Raval s�haurien dut a terme tot tipus d�abusos, com destruccions d�habitatges i de trama urbana, així com persecucions o expulsions de població, pel bé del barri o de la ciutat. Si això és així, es pot afirmar que les convergències institucionals en aquest punt es sustenten en una epistemologia interessada. (...)
    No categories
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  22.  16
    Una crònica de Heidegger i «l’escàndol de la filosofia del segle xx».Jesús Hernández Reynés - 2002 - Enrahonar: Quaderns de Filosofía 34:105-116.
    https://revistes.uab.cat/enrahonar/article/view/v34-hernandez.
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  23.  18
    La ciència, la filosofia i l’art. Nota sobre «¿Què ens fa humans?», de Salvador Macip (2022).Ignasi Llobera - 2024 - Enrahonar: Quaderns de Filosofía 72:169-177.
    Al llibre ¿Què ens fa humans? (2022), Salvador Macip explora la pregunta del títol a través d’un diàleg fructífer entre la ciència i la filosofia. Ara bé, Macip diu que no està interessat en tota la filosofia, sinó només en «la part de la filosofia que ha aplicat el mètode científic » (p. 159). A quina part de la filosofia fa referència exactament? Repassarem les idees principals del llibre de Macip fent especial esment dels filòsofs que es mencionen. Així, (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  24. L'anthropontologie comme un nouveau type d'ontologie.Betül Çotuksöken - 2012 - Synthesis Philosophica 27 (2):237-244.
    Antropontologija kao filozofski diskurs razlikuje se od klasične ontologije, fenomenološke ontologije, ontologije biti i nove ontologije. Poznato je da su različiti ontološki pogledi doveli do različitih prijelomnih točaka u povijesti filozofije. Antropontologija nudi novi tip ontologije koji se ustvari usredotočuje posebice na ljudska bića kao početnu točku. Što obuhvaća filozofski napor koji nastoji analizirati veze između ljudskog bića i znanja svijeta u svjetlu antropontologije? Što antropontologija razmatra u vezama između bića? Prije svega je nužno razjasniti ova pitanja. Tvrdimo da svako (...)
    Direct download (5 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  25.  40
    Foucault, trenta anys després: vigència i potencialitats de la microfísica del poder.Josep Artés Gil - 2015 - Quaderns de Filosofia 2 (1):95-113.
    La microfísica del poder –de la qual Michel Foucault esdevé el principal exponent– emergeix com un efecte del panorama que segueix el Maig del 68, en el qual sorgeix un cicle de noves lluites centrades en el reconeixement i el desenvolupament de nous tipus de subjectivitat. Ara que han passat trenta anys des de la mort de l’autor, defensaré la necessitat d’aplicar la microfísica del poder a una realitat que ja no pot respondre a unes anàlisis fonamentades en paràmetres (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  26.  38
    Causes, lleis naturals i explicacions científiques.Eduardo H. Flichman - 2005 - Enrahonar: Quaderns de Filosofía 37:85-97.
    https://revistes.uab.cat/enrahonar/article/view/v37-flichman.
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  27.  16
    Wittgenstein. Arte y filosofía, por Julián Marrades (ed.).Juan David Mateu I. Alonso - 2014 - Quaderns de Filosofia 1 (2):125-131.
    Els estudis sobre la filosofia de Wittgenstein darrerament han posat de manifest la potència del seu pensament sobre qüestions morals, estètiques i, fins i tot, polítiques, a més dels problemes lògics, lingüístics o epistemològics que va plantejar. Les qüestions estètiques van ocupar bona part del seu treball en filosofia i, com mostren els treballs recollits en aquest volum, la vinculació entre el pensament filosòfic de Wittgenstein, les qüestions estètiques i la seua pròpia biografia és tan estreta que cal considerar-la com (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  28.  55
    Deux notes sur l' «imparfaite science» du geometre athee.Georges J. D. Moyal - 2005 - Journal of the History of Philosophy 43 (3):277-300.
    Georges J. D. Moyal - Deux notes sur l' «imparfaite science» du geometre athee - Journal of the History of Philosophy 43:3 Journal of the History of Philosophy 43.3 277-300 Deux notes sur l'« imparfaite science » du géomètre athée Georges J. D. Moyal Deux questions. La Ve Méditation de Descartes vise à démontrer que l'existence d'un Dieu vérace est la condition nécessaire de toute science. En effet, Descartes y écrit ceci : « . . . je remarque que la (...)
    Direct download (5 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  29.  4
    Dimonis íntims.Xavier Rubert de Ventós - 2012 - Barcelona: Edicions 62.
    «Jo només escric», diu l'autor, «quan les sensacions o idees se'm fan dimonis íntims que intento foragitar amb la literatura. Però no resulta fàcil sentir ni pensar amb naturalitat i seguretat, superar els propis vertígens i censures, deixar avançar la ment amb la confi ança que trobarà el que busca, la mateixa confiança amb què el rei s'asseu sense mirar enrere, segur que trobarà la cadira que algú li haurà acostat.Un entorn raonablement sensual i fins i tot una relativa (...)
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  30.  21
    (1 other version)Comment saisir une relation d'impossi­bili­té? Deux solutions pour un même problème d'intuition (Wittgenstein et Husserl).Antonia Soulez - 2000 - Manuscrito 23 (2):155-173.
    Devant une relation d'incompatibilité entre couleurs, nous posons la question de savoir quelle solution le phénoménologue husserlien et le philosophe wittgensteinien de la grammaire apportent respectivement au problème que pose le vécu d'incompatibilité correspondant. Il est frappant de constater qu'à un même problème chacun répond par une conception différente du « grammatical ». A l'encontre d'une troisième voie - en réalité ineffectuable et purement métaphorique - impliquant une soi-disant pénétration de lois d'essence, l'issue wittgensteinienne est celle de la saisie d'un (...)
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  31.  8
    Què Ens Mou?: 6 Valors a Debat.Josep-Maria Terricabras & Joan Corbella I. Roig (eds.) - 2006 - Mina.
    Quins són els valors que regeixen la nostra vida? I per què vivim amb aquests valors i no amb uns altres? «Els valors van cap a on anem nosaltres perquè van amb nosaltres. ¬I mentre fem camí o mentre el busquem, els valors ens alimenten», diu el filòsof.
    No categories
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  32.  38
    La teoria CQ i el fisicisme.Agustín Vicente - 2005 - Enrahonar: Quaderns de Filosofía 37:203-211.
    https://revistes.uab.cat/enrahonar/article/view/v37-vicente.
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  33. Kathrin Koslicki i el neo-aristotelisme per la defensa de la metafísica.Adrián Solís - 2019 - Filosofia, Ara! Revista Per a Pensar 2 (5):30-31.
    Actualment en Filosofia, tenim dues caracteritzacions canóniques sobre la naturalesa de la Metafísica, la carnapiana i la quineana, tot i que són dues tesis diferenciades, ambdues coincideixen en que la Metafísica és reduïda a qüestions d'existència. No obstant, Kathrin Koslicki considera que aquestes caracteritzacions de la naturalesa de la Metafísica són errònies i que comporten una crítica explícita a la Metafísica o redueixen la resolució dels problemes metafísics a un pragmatisme. Per això, Koslicki considerant que els desacords metafísics són (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  34.  29
    Necesidad, lo que depende de nosotros y posibilidades alternativas en los estoicos. Réplica a Ricardo Salles.Marcelo D. Boeri - 2007 - Critica 39 (115):97-111.
    Ésta es la respuesta a la crítica hecha por Ricardo Salles a mi interpretación del compatibilismo estoico. Aunque en parte admito sus objeciones, intento mostrar que algunos textos nos permiten pensar que, aunque lo que depende de nosotros no implique necesariamente acciones alternativas, eso no significa que no pueda implicarlas. También trato de mostrar que un reexamen de la noción crisipea de posibilidad que tenga en cuenta el deseo y la creencia permite explicar por qué no es posible llevar a (...)
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   2 citations  
  35.  18
    The therapeutic subject in La Arcadia by Lope de Vega.Cristina Andrade-Rosa, Francisco López-Muñoz & Juan D. Molina - 2017 - Humanidades Médicas 17 (1):201-236.
    En la actualidad, aún se desconoce el verdadero alcance de la vasta cultura de Lope de Vega, pues, aunque se sabe que fue un gran lector, que legó más de 1500 libros, sus títulos se han perdido a lo largo de la historia. No obstante, en sus obras trasciende una serie de textos que contribuyeron a su formación. En el presente trabajo se analiza La Arcadia, considerada la novela pastoril más erudita del Siglo de Oro, desde la perspectiva de (...)
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  36.  6
    Épreuves de la vie et souffrances d'existence: Regards phénoménologiques.Sylvain Camilleri & Christophe Perrin (eds.) - 2011 - Argenteuil: Le Cercle Herméneutique Éditeur.
    Que dire des épreuves de la vie? Nous ne savons quelles elles sont qu'à les traverser et ignorons ce qu'elles sont en les endurant. Quand surviennent-elles? Comment? Et pourquoi? Aveugles lorsqu'elles frappent, hagards lorsqu'elles cessent, comment pourrions-nous porter sur elles nos regards? Dans l'obscure nuit qu'elles répandent sur nos vies, tout n'est cependant pas que ténèbres. Car les épreuves révèlent, elles phénoménalisent. Sous leur sombre lumière, tout se montre sous son vrai jour. Condamnés par le pire à donner le meilleur, (...)
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  37.  36
    Max Stirner y la política de la insurrección.Valerio D'Angelo - 2021 - Daimon: Revista Internacional de Filosofía 82:31-48.
    En este artículo se quiere trazar una teoría política de la insurrección en el pensamiento de Max Stirner, en tanto alternativa ética y política a la revolución. Se mostrará cómo, según el pensador alemán, la revolución es en última instancia una estrategia fallida de emancipación en tanto en cuanto no libera al individuo de las formas de subjetividad que lo mantienen dependiente del poder. Más en general, se enseñará como el orden liberal post-revolucionario, detrás del lenguaje secular de los derechos, (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  38.  8
    Ésser i moral.Agustí Peiró - 2002 - Valencia: Brosquil Edicions.
    «Així doncs, qualsevol activitat que emprenem, la nostra acció més quotidiana, ens demana un esforç de la voluntat. En la consagració de les nostres forces a véncer totes les dificultats que se’ns presenten a diari ens determinen a nosaltres mateixos. Solament hem de vigilar de no cedir en el nostre afany de superació. Perquè si el treball que tenim per davant al llarg d’una existència el deixàvem de colp algun dia per algun motiu sobtat, això seria com una mort (...)
    No categories
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  39. The Impossibility of Unconditional Love.Steven D. Hales - 1995 - Public Affairs Quarterly 9 (4):317-320.
    There are two main ways to understand unconditional love. I argue that one is impossible (i.e., no one could love that way) and the other is probably irrational. This has important consequences in a variety of domains. Social policies have been derided on the grounds that they undermine unconditional love, and it has been called "possibly the most valuable aspect of the Christian tradition". The works of Robert Nozick, Elizabeth Anderson, and Richard Taylor on this topic are examined and (...)
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   3 citations  
  40.  21
    Les limitacions del principi d’autonomia en bioètica. Una reflexió des de la teoria republicana de la llibertat.José Francisco Gómez Rincón - 2024 - Revista Internacional de Filosofía Teórica y Práctica 4 (1):83-105.
    En aquest article pretenem fer una crítica, des de postulats ètics de caràcter republicà, al mode actual d’entendre i, per tant, posar en pràctica el principi d'autonomia de la bioètica. Pretenem mostrar que, en l’estat actual d’aplicació d'aquest principi, emprant una definició liberal de llibertat i de la natura humana, aquest idea de llibertat i autonomia que es pretén protegir, no es compleix en deixar fora de l’equació tot un seguit de circumstàncies socials, polítiques o econòmiques que poden dificultar al (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  41.  32
    Fracaso y experiencia del límite. Naturalismo metodológico y crisis escéptica en el Tratado de D. Hume.Elena Yrigoyen Carpintero - 2023 - Contrastes: Revista Internacional de Filosofía 28 (3):9-23.
    ¿Qué significa "fracasar" para un naturalista metodológico? ¿Está éste abocado al escepticismo, y es este un fracaso? Para responder a estas preguntas, realizaré (1) un análisis de lo que se considera "naturalismo" en Hume, desde el que analizaré (2) la crisis escéptica narrada en la conclusión del Libro I del Tratado. Allí defenderé que la metafórica utilizada, engarzada con el concepto de fracaso, permite dos lecturas: una que une necesariamente naturalismo metodológico y escepticismo mitigado, y otra que no. No obstante, (...)
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  42.  19
    La pista de la passivitat en l’obra d’Emmanuel Levinas i de Paul Ricoeur.Josep Maria Esquirol Calaf - 2023 - Enrahonar: Quaderns de Filosofía 71:149-161.
    La categoria de passivitat és tan nuclear en la filosofia d’Emmanuel Levinas com en la de Paul Ricoeur. Aquesta categoria està intrínsecament vinculada a una altra que també és crucial: la d’alteritat. Per entendre la proximitat entre aquests dos autors, alhora que per veure’n la distància que els separa, resulta molt revelador prestar atenció, primer, a la manera com cadascun d’ells concep les dues categories i, després, al motiu pel qual mentre en el cas de Levinas el lloc de la (...)
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  43.  26
    El ‘giro constantiniano’ y su reflejo en las relaciones obispo-emperador de Constantino a Teodosio I.Silvia Acerbi - 2023 - 'Ilu. Revista de Ciencias de Las Religiones 28:e85380.
    En el presente artículo se analizan las transformaciones que, a partir del siglo IV, experimentan los obispos cristianos por su estrecha vinculación con el poder imperial: si en un principio Constantino quiso ponerlos a su servicio como estrechos colaboradores en la administración del Imperio, pronto algunos de ellos, con gran personalidad, se sirvieron de los honores y privilegios adquiridos para reclamar una independencia allí donde — a diferencia de lo que sucederá en Constantinopla a partir de Teodosio I— su (...)
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  44. Results from DAMA/LIBRA at Gran Sasso.R. Bernabei, P. Belli, F. Cappella, R. Cerulli, C. J. Dai, A. D’Angelo, H. L. He, A. Incicchitti, H. H. Kuang, X. H. Ma, F. Montecchia, F. Nozzoli, D. Prosperi, X. D. Sheng & Z. P. Ye - 2010 - Foundations of Physics 40 (7):900-916.
    The DAMA project is an observatory for rare processes and it is operative deep underground at the Gran Sasso National Laboratory of the I.N.F.N. In particular, the DAMA/LIBRA (Large sodium Iodide Bulk for RAre processes) set-up consists of highly radiopure NaI(Tl) detectors for a total sensitive exposed mass of ≃250 kg. Recent results, obtained by this set-up by exploiting the model independent annual modulation signature of Dark Matter (DM) particles, have confirmed and improved those obtained by the former DAMA/NaI (...)
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  45.  65
    Believing in a Fiction: Wallace Stevens at the Limits of Phenomenology.R. D. Ackerman - 1979 - Philosophy and Literature 3 (1):79-90.
    In lieu of an abstract, here is a brief excerpt of the content:R. D. Ackerman BELIEVING IN A FICTION: WALLACE STEVENS AT THE LIMITS OF PHENOMENOLOGY The "ring of men" of "Sunday Morning" will chant their "devotion to the sun, / Not as a god, but as a god might be, / Naked among them, like a savage source" (CP, pp. 69-70).' Solar nakedness is deferred even as it is named. The problem for belief is the question of appearance and (...)
    Direct download (4 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  46.  18
    Jóvenes y trayectorias a la vida adulta. Desigualdades, retos y nuevas formas en un contexto de crisis.Mercedes Alcañiz & Vicent A. Querol - 2015 - Recerca.Revista de Pensament I Anàlisi 16:7-12.
    la juventud se ha convertido, desde el inicio de la crisis en 2008, en un tema mediático y objeto de estudio e investigación así como de diseño de políticas públicas que incluyan el objetivo de paliar la situación de dificultad y precariedad en la que se encuentran muchos jóvenes en la actualidad. Jóvenes con una gran formación y que tienen que abandonar el país por no encontrar empleo adecuado en españa; jóvenes que abandonaron el sistema educativo para incorporarse al (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  47.  83
    The Intend / Foresee Distinction, Moral Absolutes, and the Side Effects of the Choice to Do Nothing.Adam D. Bailey - 2011 - American Journal of Jurisprudence 56 (1):151-168.
    What grounds the moral significance of the intend/foresee distinction? To put the question another way, what reason do we have for believing that moral absolutes apply with respect to intended effects, but not foreseeable but unintended (bad) effects? Joseph Boyle has provided an answer that relies on the idea that persons can find themselves in situations of “moral impossibility”—situations in which every available option foreseeably will give rise to bad effects. However, Robert Anderson has put Boyle’s answer into question by (...)
    Direct download (5 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  48.  41
    Ser si-mesmo: uma abordagem fenomenológica à autenticidade e inautenticidade.Philippe Cabestan - 2010 - Natureza Humana 12 (2):1-15.
    Nous prendrons pour point de départ la célèbre distinction de Winnicott entre un vrai soi et un faux soi ou, en d'autres termes, empruntés à la phénoménologie, entre un soi authentique et un soi inauthentique . Mais le soi est une notion qui ne va pas sans soulever bien des difficultés, y compris aux yeux des spécialistes de l'œuvre de Winnicott, ne serait-ce que dans son rapport au moi. Il nous semble cependant possible d'élucider certaines d'entre elles grâce à l'élaboration (...)
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  49.  33
    Theism and Recent Philosophical Speculation.C. F. D'arcy - 1932 - Philosophy 7 (27):255 - 266.
    The recent speculation which I have in view is that which finds its inspiration in the great development of scientific discovery and scientific thought in our day. It would be impossible to range over the whole field. Moreover, the efforts which have been made to frame a comprehensive scheme of thought on the foundation supplied by science are those which are truly characteristic of our time. In recent years, science has been passing beyond the experimental stage, and also beyond (...)
    Direct download (7 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  50.  18
    La constitución de la democracia.Joel I. Colon-Rios - 2013 - Bogotá: Universidad Externado de Colombia.
    El conjunto de ensayos que el lector tiene entre sus manos expresa un cuerpo sistemático de ideas provocadoras sobre la tensión entre el constitucionalismo y la democracia. Su autor, el profesor Joel Colón-Ríos, boricua, formado en las dos facultades de derecho canadienses de mayor renombre, e investigador de una de las mejores universidades de Oceanía, las ha fraguado a lo largo de más de un lustro y debatido con gran éxito ante la elite intelectual de Norteamérica. La propuesta central (...)
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
1 — 50 / 969