Results for 'Nüzhetü’n-nazar'

968 found
Order:
  1.  27
    İbn Kutluboğa’nın İbn Hacer’e İtirazları Özelinde Hadis İlminde Tenkit Kültürü.Muhammed Emin Güller - 2019 - Tasavvur - Tekirdag Theology Journal 5 (2):911-941.
    İbn Hacer’in Nuhbetü’l-Fiker ’i ve onun şerhi olan Nüzhetü’n-Nazar ’ının, kendisinden sonra yazılan hadis usûlü eserlerine kaynaklık etmesi ve onları etkilemesi açısından usûl tarihinde önemli bir yeri vardır. Nitekim mezkûr eserler üzerine yapılan şerh ve hâşiye çalışmalarının çokluğu bu önemi ortaya koymaktadır. Fıkıh ve hadis başta olmak üzere çeşitli ilim dallarında 100’ün üzerinde eser kaleme alan ve aynı zamanda İbn Hacer’in de talebelerinden olan Kasım b. Kutluboğa da bahsedilen eser üzerine çalışma yapan âlimlerden biridir. İbn Kutluboğa, hocası İbn (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  2.  23
    er-Ris'le’de Ş'fiî’ye Göre Kur’'n’ın Arabîliği.Hülya Afacan & Osman Güman - 2022 - Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 24 (46):485-503.
    İslâm’ın ilk dönemlerinden itibaren Kur’ân’da Arapça dışında bir kelimenin bulunup bulunma-dığı hususunda farklı görüşler ileri sürülmüştür. Bu görüşler çerçevesinde mesele, Kur’ân’da yabancı dillerden bazı kelimelerin bulunup bulunmadığı merkezinde tartışıldığı gibi, bazı kelimelerin köken itibarıyla Arapça olmakla beraber şer’î terminolojinin ortaya çıkışı sonra-sında Arapların o zamana kadar bilmediği yeni anlamlar kazanmış olmasının Kur’ân’ın arabî olmasına engel teşkil edip etmeyeceği boyutuyla da tartışılmıştır. Şâfiî, Kur’ân’ın arabîliği görüşünün ilk ve en tavizsiz savunucularından biridir. Kur’ân, muhatapları Arap olduğu için Arapça nazil olmuştur. Her dil, (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  3.  21
    The Early Period Ismailî Jurist Kadı Nu'm'n Abu Hanîfa's Ikhtil'f Usûl al-Madh'hib and Its Place in the History of Fiqh.Adnan KOŞUM - 2023 - Cumhuriyet İlahiyat Dergisi 27 (1):3-16.
    The early period Ismaili jurist Al-Qādî al-Nu'mān appears as an important figure in the formation of Ismaili jurisprudence. There is very little information about Kadı Nu'mân's family, childhood, education and intellectual environment. His full name is Abû Hanîfah Nu'man b. Muhammad b. Mansûr al-Qādî at-Tamîmî Al Qayrawānî. He was born around 290/903 (late 3rd (9th) century) into an educated family in Qayravan in North Africa. There are different opinions about the sect he belonged to when he was growing up. On (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  4.  3
    Kādî Abdülcebb'r’da Tanrı’yı Bilmenin Mahiyeti.Hayrettin Nebi Güdekli - 2024 - Kader 22 (2):250-270.
    Bu makalede Basra Muʿtezilesi kelâmcılarından Kādî Abdülcebbâr’ın “Tanrı’yı bilmeye götüren nazar vâciptir” önermesine ilişkin sunduğu epistemolojik çerçeve ele alınacaktır. Kādî Abdülcebbâr’ı bu sorunu tartışmaya iten şey, bir taraftan Tanrı’yı bilmenin bütün dinî hükümlerin dayanağı olması ve bu nedenle kelâmın kurucu ilkesi olması, öte yandan ashâbü’l-maʿârif olarak bilinen Câhız, Ali el-Esvârî, Sümâme b. Eşres gibi Muʿtezile kelâm geleneğine bağlı bazı düşünürlerin Tanrı’yı biliş tarzımızın zorunlu olduğunu ileri sürmeleri ve Ebü’l-Kāsım el-Belhî el-Kaʿbî’nin Tanrı’nın bu dünyada olduğu gibi ahirette de istidlâlî olarak (...)
    No categories
    Direct download (4 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  5.  15
    Ayna Nöronlar ve Sosyal Öğrenme Kuramları Açısından İmanda Taklidin Mahiyeti.Seyithan Can - 2024 - Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 26 (49):79-103.
    Müslümanların tarihsel süreçte iman konusunda yaşadığı tartışmalardan biri de imanda taklid meselesidir. Çalışmanın temel odak noktası, klasik kelâm literatüründeki taklidî imanla ilgili görüşleri, günümüz bilimsel verileri ve öğrenme kuramları ışığında kritize etmektir. Çalışmanın temel motivasyonlarından biri, inananların büyük bir kısmının iman anlayışının taklide dayalı olmasıdır. Bu bağlamda kelâm âlimlerinin tahkiki iman için temele aldıkları nazar ve istidlâlin Tanrı'nın varlığına dair kesin bir kanıt sağlayamadığını iddia ettik. Dolayısıyla kelâm ekollerinin tahkiki iman konusunda benimsedikleri nazar ve istidlâle dayalı temellendirmenin yeterli (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  6.  26
    Üniversite Öğrencilerinin Tasavvuf, Tarikat ve Rabıta Olgusuna Bakışı: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Örneği.Ramazan Akkir - 2019 - Tasavvur - Tekirdag Theology Journal 5 (2):1273-1298.
    İslam'daki manevi hayatın ve ahlaki değerlerin ismi olan tasavvuf, İslam düşünce tarihinde önemli bir yere sahiptir. Yerel ve evrensel birçok unsuru içinde barındıran bu akım, dinin maneviyat boyutunu ön olanda tutar. İslam toplumu, ruhi ve manevi değerlerin birçoğunu tasavvufa ve onun kurumsal ifadesi olan tarikatlara borçlu olduğu görülmektedir. Tasavvufun en önemli özelliklerinde birisi, bireyin gündelik hayatının akışına müdahil olmasıdır. Dinin bireyin dünyasına nüfuzu anlamına gelen dindarlık ise bireyin günlük dünyasının duygusal yönlerinde Sufizmin etkisiyle güçlü değişiklikler meydana getirmektedir. Bununla beraber tasavvuf, (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  7.  23
    İslam Medeniyetinde Pozitif İlimlerin Gelişimi Üzerine Bir Değerlendirme.Yavuz Selim Göl - 2022 - Atebe 8:139-156.
    Müslümanlar Kur’ân’ın ilk emri olan okumayı sadece yüzeysel bir okuma değil varlığın özüne inmek ve dünyayı anlamak olarak değerlendirmişlerdir. Bu doğrultuda ilk zamanlardan itibaren etraflarında gelişen tüm olayları ibret nazarıyla incelemişler ve ilmî çalışmalarına konu etmişlerdir. İlim öğrenmenin kadın veya erkek fark etmeksizin tüm Müslümanlar için gerekli görülmesi de onlar için önemli bir motivasyon kaynağı olmuştur. Hızlı ve emin adımlarla yükselen İslam medeniyetinin öne çıkan yönlerinden birisi Müslümanların dini ilimlere gösterdikleri ilgidir. Sadece dini ilimlerle sınırlı kalmayan Müslümanlar sonraki dönemlerde astronomi, (...)
    No categories
    Direct download (4 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  8. D'vûd-i Karsî’nin Şerhu Îs'gûcî Adlı Eserinin Eleştirmeli Metin Neşri ve Değerlendirmesi.Ferruh Özpilavcı - 2017 - Cumhuriyet İlahiyat Dergisi 21 (3):2009-2009.
    Dâwûd al-Qarisî (Dâvûd al-Karsî) was a versatile and prolific 18th century Ottoman scholar who studied in İstanbul and Egypt and then taught for long years in various centers of learning like Egypt, Cyprus, Karaman, and İstanbul. He held high esteem for Mehmed Efendi of Birgi (Imâm Birgivî/Birgili, d.1573), out of respect for whom, towards the end of his life, Karsî, like Birgivî, occupied himself with teaching in the town of Birgi, where he died in 1756 and was buried next to (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  9.  25
    Kutsal Kabul Edilen Zamanlarda Paylaşılan Bilgilerin Güvenilirliği/Dinin Medyatikleşmesi (Üç Aylar Özelinde).Mustafa Yüceer - 2021 - Atebe 6:103-119.
    Modern zamanlarda dinî bilginin edinim ve aktarım yolları daha çok teknolojinin getirdiği imkanlar etrafında şekillenmektedir. Sosyal medya platformları güncel haberlerin yanı sıra dinî bilgilerin de paylaşıldığı mecralar olmuş ve dinî bilginin kontrolsüzce kitlesel etkileşime açık hale gelmesine yol açmıştır. Ülkemiz özelinde dinî gün ve gecelere özel önem atfedildiği varsayımından hareketle pek çok kişi, kurum ve platform bu zaman dilimlerinde hitap ettikleri kitlelere kutsallık atfedilen zamanlarla ilgili dinî içerikler üretmektedir. Bir haber sitesinin dinî bilgiyi paylaşması bir kenara taharetten vasiyete kadar dinin (...)
    No categories
    Direct download (4 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  10.  53
    Why Computer Simulation Cannot Be an End of Thought Experimentation.N. K. Shinod - 2021 - Journal for General Philosophy of Science / Zeitschrift für Allgemeine Wissenschaftstheorie 52 (3):431-453.
    Computer simulation (CS) and thought experiments (TE) seem to produce knowledge about the world without intervening in the world. This has called for a comparison between the two methods. However, Chandrasekharan et al. (2013) argue that the nature of contemporary science is too complex for using TEs. They suggest CS as the tool for contemporary sciences and conclude that it will replace TEs. In this paper, by discussing a few TEs from the history of science, I show that the replacement (...)
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   2 citations  
  11.  40
    Beyz'vî ve Lütfullah el-Erzurûmî’nin Tefsirlerinde İrab Olgusu.Mücahit Elhuut & Yakup Kizilkaya - 2019 - Cumhuriyet İlahiyat Dergisi 23 (2):1053-1072.
    İrap Arap dili ve İslami ilimlere dair tedvin faaliyetlerinin başlangıcından bu yana önemini devam ettiren bir olgudur. Bu sebeple farklı alanları konu alan İslami ilimlerin çoğunda esas alınan unsurlardan birisi olmuştur. Bu alanlardan biri olan ve öncelikli hedefi Kur’ân’ın anlaşılmasına katkı sağlamak olan tefsirin de önemli bir parçasıdır. Zira dile ait özelliklerin tam manasıyla gözetilmesiyle ancak doğru bir tefsir faaliyetinden söz etmek mümkün olabilmektedir. Arap dilinin tefsirle ilgili en bariz özelliklerinden biri ise iraptır. Bundan dolayı her bir müfessirin tefsir yönteminde (...)
    No categories
    Direct download (4 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  12.  14
    Compendio de lógica, argumentación y retórica.Luis Vega Reñón & Paula Olmos Gómez (eds.) - 2012 - [Madrid]: Editorial Trotta.
    Fruto de una convergencia de motivos e intereses procedentes de diversas disciplinas, los estudios sobre la argumentación han adquirido sus propias señas de identidad como conocimiento, análisis y evaluación del discurso argumentativo a través de sus dimensiones o proyecciones lógica, dialéctica, retórica y socio-institucional. La presente obra trata de reunir, precisar y articular las nociones básicas y los conceptos determinantes de los desarrollos que hoy tienen lugar en ese campo. Este Compendio de lógica, argumentación y retórica se ofrece como una (...)
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   4 citations  
  13. The Resurrection of the Son of God.N. T. Wright - unknown
    No categories
     
    Export citation  
     
    Bookmark   32 citations  
  14. Yü chou yü jên shêng.Wên-chün Pʻêng - 1943
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  15. El jardín del silencio, ensayos filosóficos.Eloy Fariña Núñez - 1925 - Asunción, Paraguay,: H. Kraus.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  16.  16
    Molla Halil’e Göre Sevap ve İk'b.Serkan Teki̇n - 2020 - Tasavvur - Tekirdag Theology Journal 6 (1):521-556.
    Molla Halil’e göre insanların bu dünyada yaptıkları iyiliklere karşılık Yüce Allah onları ahirette lütfuyla nimetlendirecek ve Cennetine koyacaktır. Bu, Allah’ın insanlara bir va‘didir. Allah va‘dinden asla dönmez. Çünkü Allah’ın va‘dinden dönmesi, O’nun hakkında bir eksiklik sayılır. Ancak bu durum O’nun için vucûbiyet ifade etmez. Vucubiyet kavramı çeşitli anlamlarda kullanıldığı için anlam kargaşasına yol açabilir. Buna sebebiyet vermemek için kelamda özellikle de bu makalede “zorunluluk” anlamına kullanılacak olup bazen gereklilik anlamı da ihtiva edebilir. Allah, kötülük yapanları ise adaletiyle cezalandıracaktır. Bu da (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  17. Conocimiento científico y acción social: crítica epistemológica a la concepción de ciencia en Max Weber.Manuel Gil Antón - 1997 - Barcelona, España: Gedisa.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  18.  7
    Alejandro Korn: vida, trayectoria y evocación.Ramón Ángel Pereyra - 2019 - La Plata, Argentina: Vuelta a Casa Editorial.
  19. Istāndārd-i hiyūmanīzim va jāmiʻah-ʼi jahānī-i insān-i istāndārd.Dāryūsh Qāsimiyān Dastjirdī - 2010 - Mysore, India: Standard Humanism.
    No categories
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  20. Women's Voices in Nineteenth-Century Medical Discourse: A Step toward Deconstructing Science.N. Theriot - forthcoming - History and Theory: Feminist Research, Debates, Contestations.
     
    Export citation  
     
    Bookmark   3 citations  
  21. Cuando el humanismo es puesto en cuestión.Sebastián Botticelli - 2021 - In Samuel M. Cabanchik & Sebastián Botticelli (eds.), Humanismo y posthumanismo: crisis, restituciones y disputas. Buenos Aires, Argentina: Teseo.
    No categories
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  22. Sin Ch'ae-ho esŏ tongsŏ sasang chŏppyŏn yangsang yŏn'gu.Kim Chae-hyŏn - 2019 - In Chŏng-gil Han (ed.), Sahoe sasang kwa tongsŏ chŏppyŏn. Kyŏnggi-do Koyang-si: Tong kwa Sŏ.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  23.  4
    Pŏnyŏk Sohak kwa Sohak ŏnhae yŏn'gu.Hyŏn-jin Cho - 2015 - Sŏul-si: Tosŏ Ch'ulp'an Pagijŏng.
    No categories
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  24.  4
    al-Maʻād fī al-falsafah wa-ʻilm al-kalām: dirāsah taḥlīlīyah muqāranah bayna al-aʻlām: Ibn Sīnā, Ṣadr al-Mutaʼllihīn, wa-al-Fakhr al-Rāzī.Muḥammad Ḥamdān - 2019 - Bayrūt: Dār al-Maʻārif al-Ḥikmīyah.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  25. Kyoyuk kukka ŭi kŏnsŏl: kyoyuk ŭi segi wa kichʻojuŭi: Chʻŏngnoe Han Ki-ŏn Paksa kohŭi kinyŏm.Ki-ŏn Han (ed.) - 1994 - Sŏul Tʻŭkpyŏlsi: Yangsŏwŏn.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  26.  6
    Nokpong Chŏngsa wa Chosŏn chunggi ŭi Nakchunghak.Wŏn-sik Hong (ed.) - 2020 - Taegu Kwangyŏksi: Kyemyŏng Taehakkyo Ch'ulp'anbu.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  27. Birth, Death and Motherhood in Classical Greece,(Cynthia Patterson).N. Demand - 1996 - American Journal of Philology 117:323-325.
     
    Export citation  
     
    Bookmark   4 citations  
  28. De jure coreference and transitivity.N. A. Pinillos - unknown
    Following Kit Fine (2007), we can say that the de jure pair represent the referent as the same while the second one does not do so. There are roughly three ways of capturing this difference. One could say that de jure coreference between two expression occurrences happen because (a) the occurrences have identical meanings, (b) they have identical syntactic properties, or (c) they enter into a semantic relation not grounded in identity of meaning or syntax. In what follows, I give (...)
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   5 citations  
  29.  23
    The Specificity of Immunologic Observations.N. M. Vaz - 2011 - Constructivist Foundations 6 (3):334-342.
    Context: Immunity includes cognitive concepts: the organism is thought to specifically recognize foreign materials and develop a memory of these encounters. Vaccines are thought to work by enhancing this immunological memory. Lymphocytes are key cells and specific antibodies are key molecules in immune recognition. Antibodies are blood proteins called “immunoglobulins.” Spontaneously formed immunoglobulins are seen as “natural” antibodies to dietary components and commensal bacteria. Immune cognition is used simply as a didactic metaphor. Problem: Do the cognitive aspects of immunology stem (...)
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   5 citations  
  30.  5
    Sara issŭm i haengbok haejinŭn hŭimang p'yŏnji.Sŏn-gyu Kim (ed.) - 2008 - Sŏul-si: Raendŏm Hausŭ.
    No categories
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  31. Las relaciones intertextuales entre La fin de Napoleón à aintehélène (Pick, 1929) y Napoleón (Ludwig, 1906/1956).Hortencia Ramón Lira - 2021 - In Raquel Gutiérrez Estupiñán, Jaime Villarreal & Miguel Sáenz (eds.), Encuadres del discurso cinematográfico. Monterrey, Nuevo León, México: Editorial Universitaria de la Universidad Autónoma de Nuevo León.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  32. Zindagī rū-yi amvājī az durūgh: Khudā buzurgtarīn durūgh-i sākhtah-ʼi bashar: kudām khudā!? kujāst khudā!?: naẓar-i andīshmandān dar mawrid-i khudā.Nūshīrvān Madanī - 2015 - [Place not identified]: [Publisher not identified].
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  33.  9
    Teoría de la educación: un análisis epistemológico.Concepción Naval Durán - 2008 - Pamplona: EUNSA, Ediciones Universidad de Navarrra.
  34.  14
    Ch'ulch'ŏ, kyŏnggye ŭi ch'ŏrhak: mŏnjŏ to ka innŭn kot inji rŭl salp'yŏ pora.Yong-wŏn O. - 2016 - Kyŏnggi-do P'aju-si: Kŭl Hangari.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  35. Chayŏnpŏp sasang: silchʻŏn ŭl wihan popʻyŏn iron.Ŭn-jŏng Pak - 1987 - Sŏul-si: Minŭmsa.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  36.  6
    Hē physikē theologia kai to physiko dikaio stē philosophia tōn Sophistōn tou 5ou p. Ch. aiōna.Panagiōtēs N. Pantazakos - 2006 - Athēna: Hellēnika Grammata.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  37.  8
    Mundo, tecnología y razón en el fin de la modernidad: hacia el hombre "more technico"?Ramón-Jesús Queraltó Moreno - 1993 - Barcelona: PPU.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  38.  5
    Nuevos desafíos en el inicio de la vida: perspectivas ecuménicas en bioética: inicio de la vida humana, fertilización asistida, aborto.Rubén Revello & Daniel Carlos Beros (eds.) - 2014 - Ciudad Autónoma de Buenos Aires: Editorial Croquis.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  39. Universidad de Defensa de Noruega, Noruega. Cooperación y relación entre el derecho y la ética en las Fuerzas Armadas de Noruega.Capitán de Fragata Jacob Thomas Staib - 2014 - In Javier Fernández Leal, S. Contreras & Jorge Orlando (eds.), Los retos éticos de las fuerzas militares. Medellín, Colombia: Biblioteca Jurídica Diké.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  40.  23
    A Developmental Perspective on Pediatric Decision-Making Capacity.N. Hardy & N. Nortjé - 2021 - In Nico Nortjé & Johan C. Bester (eds.), Pediatric Ethics: Theory and Practice. Springer Verlag. pp. 23-37.
    Decision-making capacityDecision-making capacity for pediatric patients can be difficult to determine and is influenced by a myriad of developmental considerations. This chapter begins with a discussion concerning the nature of decision-makingDecision-making and what constitutes competency. The “rule of sevensRule of sevens” frameworkFramework is then used to explicate pertinent developmental milestonesMilestones for children, dividing pediatric developmentDevelopment into 0–7, 7–14, and 14+ years of age. In particular, the authors highlight the most important cognitiveCognitive, socialSocial, andSocial emotionalemotionalEmotional considerations in each of these periods (...)
    No categories
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   1 citation  
  41.  19
    Semantic algorithms of bioethics.N. A. Ageeva, N. L. Wiegel & G. N. Shapoval - 2019 - Theoretical Bioethics 24 (2):6-11.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  42.  14
    Analogy between concepts.N. Barbot, L. Miclet & H. Prade - 2019 - Artificial Intelligence 275 (C):487-539.
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  43. Impacto discriminatorio y razonamiento probatorio: sobre la función epistémica de la estadística en los casos de discriminación indirecta.Alejo Joaquín Giles - 2020 - In Jordi Ferrer Beltrán & Carmen Vázquez Rojas (eds.), Del derecho al razonamiento probatorio. Madrid: Marcial Pons.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  44.  5
    Kangu chiyŏk Nammyŏng hakp'a ŭi inmul yŏn'gu.Kwŏn-su Hŏ - 2017 - Kyŏnggi-do P'aju-si: Pogosa.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  45.  10
    Sadan ch'ilchŏngnon ŭro pon Chosŏn Sŏngnihak ŭi chŏn'gae =.Wŏn-sik Hong (ed.) - 2019 - Sŏul-si: Yemun Sŏwŏn.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  46.  47
    L. Sbardella: Filita. Testimonianze e frammenti poetici. Pp. 210. Rome: Quasar, 2000. Paper. ISBN: 88-7140-182-4.N. Hopkinson - 2002 - The Classical Review 52 (1):154-155.
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  47.  22
    Ethics in medical education.N. N. Sedova - 2020 - Bioethics 25 (1):3-4.
    The article traces the forty-year history of the establishment of the Bioethics training course at the Volgograd State Medical University, which turns 85 this year. It is told about those who played a major role in the development of bioethics as a training course, what difficulties and successes were along this path. The logic of the institutionalization of bioethics through the creation of ethical examination procedures is traced. Actual problems of bioethics, as well as ongoing bioethical activities are not covered (...)
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  48.  13
    A Sleeping Beauty Is Awakening : The Revival of The Feminist Movement in Bulgaria.N. M. Stretenova - 1994 - European Journal of Women's Studies 1 (1):111-113.
    No categories
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  49. Laurence Tancredi, Hardwired Behavior: What Neuroscience Reveals About Morality.N. Levy - 2007 - Philosophy in Review 27 (1):76.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  50.  6
    Communication and argument.Arne Næss - 1966 - London,: Allen & Unwin.
1 — 50 / 968