Results for 'Qatherine Andan'

13 found
Order:
  1.  21
    ANCHORING is amodal: Evidence from a signed language.Qatherine Andan, Outi Bat-El, Diane Brentari & Iris Berent - 2018 - Cognition 180 (C):279-283.
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  2.  49
    Effects of the 2-Repeat Allele of the DRD4 Gene on Neural Networks Associated With the Prefrontal Cortex in Children With ADHD. [REVIEW]Andan Qian, Jiejie Tao, Xin Wang, Huiru Liu, Lingxiao Ji, Chuang Yang, Qiong Ye, Chengchun Chen, Jiance Li, Jingliang Cheng, Meihao Wang & Ke Zhao - 2018 - Frontiers in Human Neuroscience 12:335433.
    _Objective_: Genetic variation, especially polymorphism of the dopamine D4 receptor gene (DRD4), has been linked to deficits in self-regulation and executive functions and to attention deficit hyperactivity disorder (ADHD), and is related to the structural and functional integrity of the default mode network (DMN), the executive control network (ECN) and the sensorimotor network (SMN). The aim of this study was to explore the effects of the 2-repeat allele of the DRD4 gene on brain network connectivity and behaviors in children with (...)
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   1 citation  
  3. Hyŏnsanghakchŏk pʻandan non yŏnʼgu.Kir-U. Yi - 1974
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  4. Philosophy of Science.Pete Mandik & William Bechtel - 2002 - In Lynn Nadel (ed.), Encyclopedia of Cognitive Science. Macmillan.
    00192001 Philosophy of science is primarily concernedto provide accounts of the principles and processes of scientific explanation. Early in the twentieth century, philosophers of science focusedon the logical structure of scientific thought, whereas in the later part of the century logic was de-emphasized in favour of other frameworks for conceptualizing scientific reasoning andexplanation, andan emphasis on historical andsociological factors that shape scientific thinking. While tracing through the landmarks of this history we note many points of contact between the philosophy (...)
     
    Export citation  
     
    Bookmark   4 citations  
  5. SÖZLER GÜÇ - ALEXIS KARPOUZOS.Alexis Karpouzos - manuscript
    21. yüzyılın üçüncü on yılının şafağında, insanlığın varlığı son derece tehlikeli hale geldi. Ormanlarımızı kesiyor, tatlı su akiferlerimizi tüketiyor ve hayati önem taşıyan topraklarımızı kaybediyoruz. Okyanuslarımızdaki yaşamı sıyırıp yerine yüz milyonlarca ton plastik atık koyuyoruz. Çevremizi toksik endüstriyel kimyasallarla dolduruyoruz. Kirliliğimiz, kıtalardaki yaşamın dokusunu parçalayan ısı dalgalarına, kuraklıklara ve vahşi yangınlara neden olan iklim değişikliğini tetikliyor. Ve dünyaya yeni nesiller getiriyoruz, onurlu bir varoluşun kaynaklarına erişmeye ihtiyaç duyan milyonlarca insan. Hayata yönelik tehditlerin kapsamı ve genişliği her geçen gün artmaktadır. Bu (...)
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  6. Las identidades y sus desafíos pedagógicos y axiológicos.José Ramón Fabelo Corzo - 2003 - Graffylia 2 (2):167-174.
    En un mundo donde muchos de los valores tradicionales andan en crisis y en el que no pocas identidades se tambalean, resulta de crucial importancia indagar en los estrechos vínculos que con estos procesos guarda la educación y develar la medida en que ésta permite sortear las crisis de valores o favorecer el resguardo de las identidades. Siempre y cuando asumamos como necesario lo uno y lo otro -cuestión que también valdría la pena abordar por no existir total acuerdo (...)
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  7. What sort of ethics does technology require?Gerald Doppelt - 2001 - The Journal of Ethics 5 (2):155-175.
    This essay critically examines thenon-essentialist and anti-deterministicphilosophy of technology developed in the workof Andrew Feenberg. As I interpret the work,Feenberg achieves an important``demystification'''' of technology. His analysispeels away the facade of ironclad efficiency,rationality, and necessity that permeates ourexperience of technology. Through theoreticalargument and rich examples, he illuminated thecontingent interests, values, meanings, andvoices that are built into specifictechnologies, often by experts. He shows howtechnology is transformed by lay actors whochallenge its design on behalf of a wideragenda of interests, values, meanings andvoices. (...)
    Direct download (6 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   2 citations  
  8.  29
    Erken Dönemin Ahl'k Tasavvuru Doğrultusunda Tasavvufun Din Bilimleri Arasına Girmesi.Fatma Gülseroğlu - 2021 - Atebe 5:105-119.
    Ahlâk konusu dinler üstü konuşulan ve tartışılan evrensel bir olgudur. Her toplumun kendi sosyolojik ve psikolojik durumlarına bağlı olarak kabul ettiği ahlâkî değerler mevcuttur. İslam, Arap toplumuna geldiği ilk andan itibaren toplumun sahip olduğu ahlâkî değerleri düzenleme ve yenilemeye başlar. Düzenlenen ve yenilenen ahlâkî değerlerde örnek insan olarak ise Hz. Peygamber gösterilir. Bu çerçevede Hz. Peygamberin vefatından sonra İslam toplumunda oluşan karışıklıkların ahlâkî sonuçları ve toplum içinde bozulmalara tepki hareketi olarak ortaya çıkan sûfilerin eleştirileri meydana gelir. Her ne kadar (...)
    No categories
    Direct download (4 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  9.  19
    Klasik Arap Şiirinde “Yaşlılık”.Adnan Arslan - 2020 - Tasavvur - Tekirdag Theology Journal 6 (1):49-64.
    Varlığa ilk adım attığı andan itibaren hayatı seven insanoğlu, yaşı ilerle-dikçe tanıştığı ve bağlandığı diğer insanların sayısının artmasıyla hayata daha da bağlanmaktadır. Ancak ne var ki anne-baba, evlat-torun, eş-dost yakınlıklarıyla şenlenen hayatın sonunu ve ayrılıkların yakınlaşmakta olduğunu haber veren ihtiyarlık gün içinde ikindiye, yıl içerisinde de sonbahara benzemektedir. Karanlık gece ve soğuk kışların habercisi olan ihtiyarlık dönemi beka arzusuyla coşkun insan tabiatı açısından hüzünlü bir dönemi ifade etmektedir. “Yaşlılık” olgusu, duygusal yoğunluklardan hayatını alan edebiyatın dikkatini çeken temalarından biridir. Hemen (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  10.  13
    Filosofía de la naturaleza Y fenomenología material: Cuando el búho de minerva deja de hacer vigilia en la noche sueña.Juan Sebastián Ballén Rodríguez - 2013 - Cuadernos de Filosofía Latinoamericana 34 (109):27.
    De considerar los fundamentos metafísicos de disciplinas humanistas que andan en boga hoy día como la bioética o la ecofilosofía, se tendría que considerar las discusiones de fondo generadas en la modernidad por la filosofía de la naturaleza y la fenomenología material. Efectivamente, la genealogía de los dioses, la teogonía, la antropología y los dilemas éticos implicados en una especulación en torno al concepto de naturaleza, fueron tópicos adelantados por el Schelling en su libro Investigaciones filosóficas sobre la esencia (...)
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  11.  18
    The Rhetoric of Narrating Communal History in the Nineteenth-Century Finnish Historical Novel.Mari Hatavara - 2010 - Intertexts 14 (1):21-40.
    In lieu of an abstract, here is a brief excerpt of the content:The Rhetoric of Narrating Communal History in the Nineteenth-Century Finnish Historical NovelMari Hatavara (bio)Det var en mulen och dyster afton om våren 1718. Klockan knäppte fem minuter till sex i salen på den ståtliga herrgård, som tillhört den stolte Baronen Göran Boije, och som nu ägdes af hans enka, fru Catharina Boije. I detsamma hördes en klocka ringa gårdsfolket tillsamman för aftonbönen. I nedra ändan af salen samlades med (...)
    No categories
    Direct download (4 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  12.  12
    İsl'm Mantık Geleneğinde Belirsiz Ad ve Fiiller Üzerine Bir Soruşturma.Hacı Kaya - 2020 - Tabula Rasa: Felsefe Ve Teoloji 33:34-55.
    Kavram mantığı üzerine bina edilen klasik mantık bilimi, daha çok ad kavramlar ve bu kavramlardan bileşen önermeler üzerinden yürütülmüştür. Bu, İslâm mantık tarihinde öncekilerin mantık geleneğinde böyle olmakla birlikte sonrakilerin mantık geleneğinde çok daha belirgindir. Mantık biliminin, bu eğilimle yürütüldüğü ve yüzyılları içeren tarihinde fiil kavramlar, hem kavram hem de yargı bağlamlarıyla kimi belirsizlikleri beraberinde sürükleye gelmiştir. Her ne kadar mantık bilimi, kurulduğu andan itibaren psiko-sosyal temelli dillerin belirleyiciliğinden mümkün oldukça kendisini yalıtıp bilimlere evrensel dil sunma iddiasında bulunmuş ve (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  13.  16
    Logos and Poetry in Heidegger: The Case of Hölderlin.Onur Varolun - 2023 - Beytulhikme An International Journal of Philosophy 13 (13:4):166-182.
    Çağdaş Kıta Felsefesinin en önemli figürlerinden olan Martin Heidegger, Felsefe literatürüne kazandırdığı onlarca özgün kavramın yanında yerleşik kavramlar üzerinde de oldukça tartışmalı yaklaşımlar sergiler. Logos kavramı da bu tartışmalı kavramlardan biri olarak açığa çıkar. Bu kavram sistematik felsefe geleneği içerisinde hep akılla ilişkilendirilirken Heidegger ile birlikte Sokrates öncesi köklerine geri döndürülerek söylem alanına yeniden dahil edilir. Bu andan itibaren felsefe tarihi içerisinde söze dair olan ile hakikat arasında bir köprü ortaya çıkar. Bu köprünün önemli bir ayağını geleneksel anlamda felsefe (...)
    Direct download (4 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark