Results for 'Aklî Delil'

765 found
Order:
  1. Kant'ın Ontolojik Delile Getirdiği Eleştiriler.Aysel Tan - 2019 - In Üyesi̇ Abdulsemet Aydin (ed.), Sosyal Bi̇li̇mler Kongresi̇ Ki̇tabi.
    Kant’ın (ö.1804) felsefesi eklektik bir felsefedir ve Aydınlanma felsefesinin devamı niteliğindedir. Aydınlanma felsefesine benzer şekilde felsefesinin temeli akıldır ve aklın sınırları ve kullanımı hakkında fikirler ileri sürmüştür. Kant, dini ele alırken Tanrı’nın varlığının saf akılla ispatlanamayacağı sonucuna varmıştır. Çünkü akılla yapılan ispatlarda Tanrı’nın varlığına getirilen deliller kadar yokluğuna da eşit derecede deliller getirilebilir. O nedenle Tanrı’nın varlığının ispatında saf aklın değil pratik aklın önemli olduğunu ve ahlâksal yasaların bizi Tanrı’nın varlığına götüreceğini ileri sürer. Bu görüşünü desteklemek için eserlerinde teistik delillerin (...)
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  2.  15
    Aklın Sınırı Hakkında İki Çelişik Söylem ve Çözümü -Fahreddin er-R'zî Özelinde Bir İnceleme-.Zübeyir ÇETİN - 2022 - Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 24 (46):395-420.
    Fahreddin er-Râzî (öl. 606/1210) bazı eserlerinde dile getirdiği naklî/lafzî delillerin zannîliği meselesini temellendirirken zikrettiği öncüllerden en önemlisi “naklî delile muârız olacak aklî bir delilin bulunması ihtimali vardır” şeklindedir. Bu öncül aklî delilin kesinlik verdiği üzerine kuruludur. Şöyle ki naklî bir delilin aklî bir delille teâruz etmesi hâlinde ya ikisinden birisi kabul edilip diğeri reddedilir ya her ikisi de kabul edilir ya da hiçbirisi kabul edilmez. Son iki ihtimal çelişiklerin aynı anda bir arada olması veya aynı anda olumsuzlanması (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   1 citation  
  3.  23
    İsr' Sûresinde Geçen Rüya ve Lanetlenmiş Ağaç Üzerine Ehl-i Sünnet ve Şîa Tefsirlerinde Bir Literatür Taraması.İ̇brahim Yildiz - 2020 - Tasavvur - Tekirdag Theology Journal 6 (1):255-289.
    Müfessirler, İsrâ sûresinin 60. âyetinde geçen Hz. Peygamber’e gösterilen rü’yâ ve lanetlenmiş ağaç ile nelerin kastedildiği konusunda çeşitli yorumlar ileri sürmüşlerdir. Bu yorumlar incelendiğinde Ehl-i sünnet ve Şiî müfessirlerin büyük ölçüde görüş ayrılığına düştükleri görülmektedir. Her iki mezhebe mensup müfessirler, kendi görüşlerini temellendirmek üzere naklî ve aklî deliller ortaya koymuşlardır. Şiî müfessirler, gerek rü’yâ gerekse lanetlenmiş ağacı Ümeyyeoğulları olarak yorumlamışlardır. Buna karşın Ehl-i sünnet müfessirlerinin büyük bir çoğunluğu rü’yâyı İsrâ gecesi Hz. Peygamber’e gösterilen olağanüstü haller olarak, lanetlenmiş ağacı ise (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  4.  4
    Mu’tezile’de Bilgi Kaynağı Görülmeyen İki Eğilim: Taklit ve İlham.Hüseyin Maraz - 2024 - Marifetname 11 (1):37-64.
    Bu makale, insanın delil ve kanıt aramaksızın bir görüşe ya da gruba bağlanması anlamıyla taklidin, bilgi ve inanç ile olan bağıntısı ve insanın düşünmesine imkân tanımadan zihninde hazır bulduğu bilgi olarak ilhamın Mu’tezilî yaklaşımla tetkikine odaklanmaktadır. Bu doğrultuda makalede öncelikle, Mu’tezile’nin taklit ve ilhama yaklaşımları tespit edilecek, sonrasında bilgi ediminde insanın düşünsel çabasıyla çelişen her iki eğilimin analizi yapılacaktır. Her iki kavramın bilgi kaynakları arasında yer almamasının mantıksal gerekçeleri ortaya konularak aynı zamanda bireysel ve sosyal bir soruna da işaret (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  5.  16
    Zihnî Varlık Tartışmaları Çerçevesinde Ma‘dûma Dair Bilginin Yeri Meselesi: Müteahhir Dönem Kel'mı Bağlamında Bir İnceleme.Sercan Yavuz - 2022 - Atebe 8:69-94.
    Zihnî varlık problemi ontolojik ve epistemolojik yönleriyle birçok konuyla ilişkili olan çok boyutlu bir meseledir. Hem filozoflar hem de kelâmcılar problemi farklı yönleriyle ele almışlar ve aralarında tartışmışlardır. Bu tartışmalar kabul ve ret sadedinde zihnî varlıkla ilgili birtakım delillerin ve eleştirilerin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Farklı konularla da ilişkilendirilen bu tartışmalar içerisinde özellikle ma‘dûmlara ilişkin bilginin zihnî varlığın ispatında kullanılması aynı zamanda ma‘dûma dair bilginin yerini tespit etmeye imkân vermiştir. Zira ma‘dûmun bilgiye konu olması bazı istisnalar hariç tutulacak olursa genel olarak (...)
    No categories
    Direct download (4 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  6.  16
    منهج الإمام الشيرازي في كتابه" اللمع في أصول الفقه".Shawish Murad - 2020 - van İlahiyat Dergisi 8 (13):59-86.
    İslam hukukun temel ilkelerinin yazımında ve beyanında usûlcülerin yöntemleri farklıdır. Şîrâzî, fıkıh usûlünde birçok kitap telif etmiş, şöhreti yayılmış bir usûlcüdür. Bu çalışmada Şîrâzî’nin ve onun en önemli kitaplarından olan “el-Luma’ fî usûli’l-fıkh”ın tanıtımı yapılacak ardından yönteminin en belirleyici özellikleri ve kitabının içeriğini sunma yaklaşımı açıklanacaktır. Böylece uygulamalı bir şekilde mensup olduğu fıkhî ekolün ayırt edici özelliklerinin tesbiti yapılacaktır. Araştırmanın neticesinde Şîrâzî’nin mütekellim metodunu takip ettiği sonucuna varılmıştır. Eserinde fıkıh usûlünün bir dizi teriminin tanıtımına ve usûl kaidelerinin beyanına yer vermesi, (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  7. Dinî Tecrübe Delilinde Sezginin Yeri ve Önemi.Aysel Tan - 2019 - Malatya, Türkiye: İspec.
    Dinî tecrübe Friedrich Schleiermacher (ö.1768) ile önem kazanan ve William James’in (ö.1842) eserleriyle din felsefesinde teistik delillerin içine dahil olan bir delildir. Dini tecrübelerin birçok şekilde meydana geldiği iddia edilmektedir. Bunlardan biri de sezgidir. Bu bildirinin amacı sezgisel bilginin Tanrı’nın varlığına delil olup olmadığını ortaya koymaktır. Sezgisel yetenek, insanın fiziksel gelişimine (yani beyin) paralel olarak gelişen bir yetidir ve zihnin gelişmesiyle birlikte kapasitesi artmaktadır. Önce çocukta duygusal bir sezgi hakim iken (4-7 yaş), daha sonra çocuğun somut işlemlere geçmesiyle sezgisel (...)
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   2 citations  
  8.  27
    Arapkirli Hüseyin Avni’de Bilgi, Bilginin Kaynakları ve Değeri.Mustafa Bozkurt - 2018 - Kader 16 (1):89-112.
    Osmanlının son dönemleri ve Cumhuriyetin ilk yıllarında değişik eğitim kurumlarında kelam ilmi dersleri veren Arapkirli Hüseyin Avni, Mâtürîdî gelenekten gelmesine rağmen Eş’ari geleneğin önemli bir kolu olan felsefî-kelamın da son dönem önemli temsilcilerindendir. Bu çalışmada Hüseyin Avni’nin bilgi anlayışı, kendi eserleri temel alınarak ortaya konulmaya çalışılmıştır.Hüseyin Avni, yapılan birçok bilgi tanımını eleştirmiştir. Mâtürîdî’ye ait olan tanımın güzel bir tanım olduğunu vurgulamıştır. Kendisi ise bilgi ile ilgili bir tanım denemesi yapmamıştır. Daha ziyade felsefe kelam tartışmalarının ve birbirlerine karşı reddiyelerin gündeme getirildiği (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  9.  20
    M'turîdî’de “Ş'hidin G'ibe Del'leti" Metodu.Nail Karagöz - 2019 - Kader 17 (2):321-347.
    Öz Mâtürîdî, dinin anlaşılmasında akla verilen değer açısından Eş‘arîler ile Mu‘tezile arasında konumlandırılmaktadır. Mâtürîdî’nin akıl yürütme anlayışında, gerçekliği beş duyu ile algılanabilen ve şehâdet âlemi olarak adlandırılan dış dünyanın ayrı bir yeri vardır. Mâtürîdî’ye göre bu dünya, beş duyunun algı alanına girmeyen ve gayb âlemi olarak bilenen duyular ötesi âlemin varlığına delil teşkil etmektedir. Kitâbu’t-Tevhid’de bu delillendirme “Delâletü’ş-Şâhid ale’l-Gâib” terkibiyle ifade edilmiştir. “Görünür âlem” veya “duyular âlemi” de denilen bu âlem, bizzat varlığıyla onu var edenin varlığına şahitlik etmektedir. Ancak (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   1 citation  
  10.  39
    K'dî Abdülcebb'r’ın Hıristiyan Kristolojisine Karşı Savunmacı Delilleri: Epistemolojik Argümantasyon Teorisi Açısından Eleştirel Bir Analiz.Serkan İnce - 2023 - Nazariyat, Journal for the History of Islamic Philosophy and Sciences 9 (1):55-72.
    Bu makale, kelâm söyleminde modern argümantasyon teorilerinin kullanılması gerektiğini savun- maktadır. İslam geleneği kendi istidlâl teorilerine sahip olsa da modern terminoloji ve teoriler, yorumlayıcı anlayış ve eleştirel analize yardımcı olabilir. Bu makale, Kâdî Abdülcebbâr’ın (ö. 415/1025) Hıristiyanlığa karşı kelâm ve reddiye geleneklerindeki aklî yöntemleri kullandığı Tesbît’ine odaklanmaktadır. Yine, Kâdî Abdülcebbâr’ın Hıristiyanlıktaki “İsa’nın ilahî doğası” iddiasına karşı delillerini örneklerle tahlil etmekte- dir. Makale, tarihî kelâm metinlerinin istidlâlî açıdan incelenmesi gerektiğini; ayrıca delile dayalı kelâmın tarihini ve gelişimini anlamada hem analitik teorilerin hem (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  11.  18
    İsl'm Hukuk Usûlünde Kıyasa Yöneltilen Bir İtiraz Türü: Fes'dü’l-Vaz‘ (Hatalı Kurgulama).Hüseyin Okur - 2023 - Atebe 9:119-143.
    İslâm hukuku, gelişmiş bir hukuk teorisine sahiptir. Edille-i erbaa’nın yanında yorum ve akıl yürütmeye dayalı birçok hüküm elde etme teorisi türetilmiştir. Bunların mahiyeti ve nasıl kullanılacağı İslâm hukukçuları tarafından süreç içerisinde geliştirilmiştir. İslâm hukukçuları, hüküm elde etme yöntemlerinin gerek yanlış kullanımı gerekse bu yöntemlerin kapsamının genişletilmesiyle ortaya çıkan problemli sonuçların düzeltilmesinde bazı ilimlerden ve tekniklerinden yararlanmışlardır. Disiplinler arası bu çalışmalarla özellikle kıyas işlemine ve illete yöneltilen eleştirilerin doğru bir şekilde tespit edilmesi amaçlanmıştır. Bu eleştiri ve itirazların haklı bir nedene ve (...)
    Direct download (4 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  12.  20
    Abdüksiyon, En İyi Açıklamaya Çıkarım ve Epistemik Rasyonalite.Nusret Erdi Elmacı - 2022 - Beytulhikme An International Journal of Philosophy 12 (2):537-553.
    Abdüksiyon ve en iyi açıklamaya çıkarım terimleri sıklıkla aynı akıl yürütme türü olarak ifade edilir. Fakat, yakın zamanlarda bunun bir hata olduğu iddia edilmektedir. Peirce’ün ileri sürdüğü abdüktif çıkarım beklenmeyen gözlemler karşısında yeni bir fikir üretmekle ilgiliyken, en iyi açıklamaya çıkarım ise hangi hipotezin en makul olduğunu belirlemekle ilgilidir. Bu çalışmada, iki çıkarım türü arasındaki fark epistemik rasyonalite üzerinden gösterilecektir. Epistemik rasyonalite bakımından, delil ve inanç arasında güçlü bir ilişki gereklidir. Bu açıdan incelendiğinde, abdüktif çıkarımın delilsel desteği zayıftır, ama (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  13.  15
    T'ak Sŏk-san ŭi Han'guk ŭi chŏngch'esŏng.Sŏk-san T'ak - 2016 - Sŏul-si: Ch'aek Sesang.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  14.  7
    Chʻŏrhak ilgŏ chunŭn namja: chayuropko myŏngkʻwaehan chʻŏrhakcha Tʻak Sŏk-san i tŭllyŏ chunŭn uri sidae chʻŏrhak iyagi.Sŏk-san Tʻak - 2003 - Sŏul-si: Myŏngjin Chʻulpʻan.
  15. Sefer Zeraʻ Yitsḥaḳ: meyusad ʻal ha-sheloshah devarim sheha-ʻolam ʻomed ʻalehem..Yitsḥaḳ ben Avraham - 1788 - Bruḳlin, N.Y.: Aḥim Goldenberg.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  16. Sefer Yede Yitsḥaḳ: tsadiḳim yirʼu ṿe-yiśmeḥu... be-maʼamre hashḳafah ṿe-ḥidushe Torah, derashot u-musar..Yitsḥaḳ Dayan - 2006 - Yerushalayim: Mekhon Meḥḳere Erets. Edited by Pseudo-Baḥya, Ibn Ezra, Abraham ben Meïr & Yitsḥaḳ Dayan.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  17. Sefer Zikhron Yitsḥaḳ: śiḥot be-ʻinyene hashḳafah u-maḥshavah.Yitsḥaḳ ben Binyamin Zeʼev Ṿais - 1989 - Yerushalayim: Y. ben B.Z. Ṿais.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  18. Le-oro: ʻiyunim be-mishnat Rabenu Avraham Yitsḥaḳ ha-Kohen Ḳuḳ, zatsal.Yaʻaḳov Filber - 1995 - Yerushalayim: ha-Makhon le-ḥeḳer mishnat ha-Reʼiyah.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  19. Sheloshah sefarim niftaḥim: Ḳol Yaʻaḳov, Mizbaḥ Yaʻaḳov, Marʼot Yaʻaḳov.Yaʻaḳov Margalit - 2003 - Yerushalayim: ha-Makhon le-Hotsaʼat Sifre Rabotenu she-ʻa.y. Yeshivat "Shuvi nafshi". Edited by Yaʻaḳov Margalit.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  20. Sefer Torat Yitsḥaḳ: berure halakhah u-maʼamre musar.Yitsḥaḳ Hofman - 1989 - Yerushalayim: Mekhon "Shaʻare ziṿ".
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  21.  9
    Edgar Zilsel und die Einheit der Erkenntnis.Johann Dvořak - 1981 - Wien: Löcker.
    No categories
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  22. Max Adler und der Materialismus.Johann Dvořak - 1984 - In Peter Lüftenegger (ed.), Philosophie und Gesellschaft. Wien: Institut für Wissenschaft und Kunst.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  23. Sefer Ṿe-oraiteh ḳeshoṭ: daʻ mah she-tashiv le-ʻatsmekha ṿela-aḥerim..Avraham Eliyahu ben Yehudah Yaʻaḳobovits - 2010 - [Israel: Ḥ. Mo. L..
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  24. Sefer Maʼoz la-tam: śiḥot musar she-neʼemeru bi-Yeshivat Rabenu Yaʻaḳov Yosef-Edison.Yitsḥaḳ Leyb Ḳirzner - 1991 - Bruḳlin: Finḳ grafiḳ.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  25. Oholekha Yaʻaḳov: Oholekha Yaʻaḳov: Et amalenu: Melekhet H.Yaʻaḳov Yiśraʼel Lugasi - 2013 - Yerushalayim: [Yaʻaḳov Yiśraʼel Lugasi].
    Oholekha Yaʻaḳov -- Et amalenu -- Melekhet H.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  26. Sefer Ḥeleḳ Yaʻaḳov.Yaʻaḳov ben Naftali Grinvald - 1922 - [Bruḳlin, N.Y.: Aḥim Goldenberg. Edited by Naḥum Shemary Shekhṭer.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  27. Studying temporal and spatial patterns in perceptual behavior: Implications for dynamical structure.Deborah J. Aks - 2009 - In Stephen J. Guastello, Matthijs Koopmans & David Pincus (eds.), Chaos and complexity in psychology: the theory of nonlinear dynamical systems. New York: Cambridge University Press. pp. 132--176.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  28.  6
    Bunyādī inḥirāf =.Aḥmad Rafīq Ak̲h̲tar - 2012 - Lāhaur: Sang-i Mīl Pablīkeshanz. Edited by Sayyid Anjum Maḥmūd Gīlānī.
    Collected lectures of the author on Sufism and Islamic philosophy.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  29.  14
    Biçimbirimlerin Yabancı Dil Öğretimi Ortamında Edinimi.Akın GÜRBÜZ - 2015 - Journal of Turkish Studies 10 (Volume 10 Issue 7):489-489.
    No categories
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  30.  14
    Zu Cicero Cato Maior 15, 51.J. Lun̂ák - 1894 - Philologus: Zeitschrift für Antike Literatur Und Ihre Rezeption 52 (1-4):351-351.
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  31.  11
    Zu den Horazscholien.J. Lun̂ák - 1894 - Philologus: Zeitschrift für Antike Literatur Und Ihre Rezeption 52 (1-4):328-328.
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  32. Les enjeux du Synode africain: l'Eglise en Afrique aux abords du IIème millénaire.Ak Mukenge - 1994 - Nouvelle Revue Théologique 116 (2):161-180.
    No categories
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  33. Sefer Shaʻare Yitsḥaḳ.Yitsḥaḳ Ayziḳ - 1898 - [Bruḳlin, N.Y.: Mekhirah ha-rashit etsel Be. m.s. Bigelʼaizen. Edited by Yiśraʼel Shelomoh Zalman Aharon.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  34. Sefer Yesod Yitsḥaḳ.Yitsḥaḳ Ayziḳ - 1909 - [Bruḳlin, N.Y.: M.M. Shlezinger. Edited by Menaḥem Mendl Shlezinger & Joseph ben Solomon Calahora.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  35. Sefer Ṿa-yizraʻ Yitsḥaḳ. Sefer Ashira ʻuzekha: perush ʻal Pereḳ shirah.Yitsḥaḳ Gershon Shṭern, Avraham Shemuʼel Shṭern & Yitsḥaḳ Dov Ḳopelman (eds.) - 2009 - [Brooklyn, N.Y.]: [Yitsḥaḳ Gershon Shṭern].
    Shaʻar derekh ha-limud: she-k. e. ṿe-e. yakhol li-zekhot li-ketarah shel Torah -- Shaʻar ʻAṭeret rosh: ʻaśarah maʼamarim - ḥizuḳ ʻetsot ṿe-hadrakhah -- Sefer Ashirah ʻuzekha: perush ʻal Pereḳ shirah.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  36. Sefer Yede Yitsḥaḳ: tsadiḳim yirʼu ṿe-yiśmeḥu... be-maʼamre hashḳafah ṿe-ḥidushe Torah, derashot u-musar..Yitsḥaḳ Dayan - 2006 - Yerushalayim: Mekhon Meḥḳere Erets. Edited by Pseudo-Baḥya, Ibn Ezra, Abraham ben Meïr & Yitsḥaḳ Dayan.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  37. Uṭhte hain̲ ḥijāb ākhir.Aḥmad Rafīq Ak̲h̲tar - 2004 - Lāhaur: Sang-i Mīl Pablīkeshanz.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  38. Tod und Unsterblichkeit in Fichtes Philosophie.Ak Soller - 1987 - Philosophisches Jahrbuch 94 (1):148-154.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  39. Morality in developed socialist-society.Ak Uledov & Vm Sokolov - 1984 - Filosoficky Casopis 32 (3):282-294.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  40. (1 other version)ʻAvodat ha-midot: shipur midot, halakhah le-maʻaśeh.R. Ṿaḳsberger - 1981 - Yerushalayim: Hotsaʼat M.z. ṿe-r. Yerushalayim.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  41.  27
    Fragments of bounded arithmetic and the lengths of proofs.Pavel Pudl'ak - 2008 - Journal of Symbolic Logic 73 (4):1389-1406.
    We consider the problem whether the $\forall \Sigma _{1}^{b}$ theorems of the fragments $T_{2}^{a}$ form a strictly increasing hierarchy. We shall show a link to some results about the lengths of proofs in predicate logic that supports the conjecture that the hierarchy is strictly increasing.
    Direct download (5 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   5 citations  
  42. Divre Yaʻaḳov: pirḳe maḥshavah.Yaʻaḳov ʻAdes - 2011 - [Israel]: [Yaʻaḳov ʻAdes].
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  43.  27
    Interventions for Organizational Climate and Culture in Academia: A Scoping Review.Marin Viđak, Lana Barać, Ružica Tokalić, Ivan Buljan & Ana Marušić - 2021 - Science and Engineering Ethics 27 (2):1-23.
    Organizational climate and culture may influence different work-related outcomes, including responsible conduct of research and research misconduct in academic or research organizations. In this scoping review we collected evidence on outcomes of interventions to change organizational climate or culture in academic or research settings. Out of 32,093 documents retrieved by the search, we analysed 207 documents in full text, out of which 7 met the eligibility criteria and were included in the final analysis. The included studies measured organizational climate, organizational (...)
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   1 citation  
  44.  9
    Fridrikh Nitsʻshen mshakuytʻi hamatekʻstum: (gitakan hodvatsneri zhoghovatsu).Ara Aṛakʻelyan, Sergey Stepʻanyan, Arpʻi Martirosyan, Maike Schmidt, Rūta Marija Vabalaitė & I. V. Silantʹev (eds.) - 2015 - Erevan: EPH hratarakchʻutʻyun.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  45. La noción de caos en la cosmovisión política de Hesíodo.Fernando Beresñak - 2016 - In Juan Acerbi, Hernán Borisonik, Ludueña Romandini & Fabián Javier (eds.), Viviendo la catástrofe: inseguridad, capitalismo y política. Ushuaia, Tierra del Fuego, Antártida e Islas del Atlántico Sur, Argentina: Ediciones UNTDF.
    No categories
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  46. İ. H. Baltacıoğlu: eğitimin felsefesini yapan pedagog.Sabri Kolçak - 1968 - İzmir: Kolçak.
    1. kitap. Hayatı, eserleri, tezleri, felsefesi.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  47. The crisis of values in the systems of education of present-day society a diagnosis from the perspective of the baha'I faith.Ak Merchant - 2002 - In Kireet Joshi (ed.), Philosophy of value-oriented education: theory and practice: proceedings of the National Seminar, 18-20 January, 2002. New Delhi: Indian Council of Philosophical Research. pp. 203.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  48. Metaphysical Bases of Science.Ak Raina - 2000 - In Ajay K. Raina, B. N. Patnaik & Monima Chadha (eds.), Science and tradition. Shimla: Inter-University Centre for Humanities and Social Sciences, Indian Institute of Advanced Study. pp. 54.
    No categories
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  49. Schedule entrainment-substitutability between activities.Ak Reid, Gb Mendez & Cm Martinez - 1987 - Bulletin of the Psychonomic Society 25 (5):352-352.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  50. Sefer Hegyon libi: hegyon ṿe-hasbarah le-heshir maʻaḳole ha-lev..Yaʻaḳov Yiśraʼel Lugasi - 1996 - Yerushalayim: Y.Y. Lugasi.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
1 — 50 / 765