Results for 'kirja-arvostelut'

10 found
Order:
  1. Book Review : Damien Janos. Avicenna on the Ontology of Pure Quiddity. [REVIEW]Jari Kaukua - unknown
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  2.  10
    Tunnekokemusten elävää historiaa. [REVIEW]Markku Roinila - 2022 - Agricolan Kirja-Arvostelut.
    Kirja-arvostelu teoksesta Rob Boddice: Tunteiden historia (A History of Feelings).
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  3.  15
    Kirja Sinulle.Ilona Komppa - 1982 - [Helsinki]: I. Komppa.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  4.  14
    Loomade nimetamine Hiina kirjas. Kokkuvõte.Han-Liang Chang - 2001 - Sign Systems Studies 29 (2):656-656.
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  5.  23
    Epäilijöitä ja tiedon etsijöitä. [REVIEW]Jan Forsman - 2017 - Ajatus 74 (1):327-342.
    Kirja-arvio: Malin Grahn-Wilder : Skeptisismi: Epäilyn ja etsimisen filosofia. Gaudeamus, Helsinki 2016. 453 sivua. Mitä on tieto ja kellä sitä on? Voimmeko tietää miten asiat todella ovat? Voimmeko ylipäätään tietää mitään? Malin Grahn-Wilderin toimittama teos Skeptisismi on kattava läpileikkaus skeptisismin historiasta antiikin juuriltaan aina nykyajan keskusteluihin saakka. Samalla se sisältää ensimmäistä kertaa suomeksi käännettynä useammankin filosofian historialle ehdottoman olennaisen kirjoituksen.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  6. YouTube-älykön tajunnanvirtaa ja elämänohjeita. [REVIEW]Panu Raatikainen - 2018 - Niin and Näin 2018 (4).
    Kirja-arvio teoksesta Jordan B. Peterson, 12 elämänohjetta. Käsikirja kaaosta vastaan (12 Rules for Life. An Antidote to Chaos, 2018). Suom. Tero Valkonen. WSOY, Helsinki 2018.
    No categories
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  7.  7
    Dialogisen kerronnan jäljillä.Nora Hämäläinen - 2018 - Ajatus 75 (1):331-346.
    Hanna Meretojan kirja The Ethics of Storytelling ammentaa hermeneuttisesta perinteestä aineksia kirjallisuutieteelliseen näkökulmaan, joka valottaa kerronnan rooleja meidän jokapäiväisessä elämässämme ja pyrkii myös tarjoamaan kriittisen välineistön, jonka avulla voimme ymmärtää ja kritisoida aikamme kerronnallisia käytäntöjä ja kertomusmalleja. Tämä teksti tarkastelee Meretojan argumentin pääpiirteitä ja sijoittaa hänen työnsä laajempaan nykyaikaisen eettisen ajattelun kontekstiin.
    No categories
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  8.  1
    Mitä oikeudet ovat? Filosofian ja oikeustieteen näkökulmia.Maija Aalto-Heinilä & Visa Kurki (eds.) - 2019 - Helsinki: Gaudeamus.
    Miten ajattelu oikeuksista pohjautuu antiikin ja varhaisen keskiajan filosofiaan ja yhteis­kunnalliseen kehitykseen? Mitä tarkoittaa, että jollakulla on oikeus johonkin, ja kenellä oikeuksia voi olla? Entä mihin universaalit ihmisoikeudet perustuvat? Julkisuudessa ja politiikassa puhutaan yhä useammin oikeuksista. Turvapaikanhakijoiden kohtelusta keskusteltaessa esiin nostetaan etenkin ihmisoikeudet. Huoli ilmaston­muutoksesta on kiihdyttänyt pohdintaa eläinten ja luonnonympäristön oikeuksista. Kiivasta väittelyä synnyttää myös sanan­vapauden ja vihapuheen rajoittamisen suhde. Mitä oikeudet ovat? -teoksessa oikeuden käsitettä ja kehitystä pohtivat niin oikeus­tieteilijät kuin filosofitkin. Se on ensimmäinen suomenkielinen kirja, jossa (...)
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  9. Heidegger – ajattelun aiheita.Jussi Backman & Miika Luoto (eds.) - 2006 - Tampere: Eurooppalaisen filosofian seura.
    "Outoa tässä olemisen ajattelussa on sen yksinkertaisuus". Näin totesi Martin Heidegger omasta työstään. Heidegger – Ajattelun aiheita kokoaa suomalaisten tutkijoiden kirjoituksia Heideggerin avaamilla poluilla. Kokoelma piirtää Heideggerin haastavasta ja syvällisestä ajattelusta rikkaan ja moni-ilmeisen kuvan, joka soveltuu niin tutkijoiden kuin filosofian harrastajienkin käyttöön. Teos on ensimmäinen kattava kokoelma suomalaista Heidegger-tutkimusta. Kirja sisältää myös toimittajien johdatuksen Heideggeriin ja katsauksen aiheen historiaan Suomessa.
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  10. Omaisuus ja elämä: Heidegger ja Aristoteles kreikkalaisen ontologian rajalla.Jussi Backman - 2005 - Tampere: Eurooppalaisen filosofian seura.
    Mitä oleva on? Omaisuus ja elämä pureutuu tähän filosofian peruskysymykseen seuraten kahta länsimaisen filosofian jättiläistä, Aristotelestä ja Heideggeria. Siinä missä Aristoteles kysyy olevaa substantiivina ja tilana, etsii Heidegger olemisen mieltä verbinä ja tapahtumana. Nämä kaksi merkitystä löytyvät myös suomen olla-verbistä: "omistaa jotakin" ja "olla olemassa, elossa". Omaisuus ja elämä antavat peruslähtökohdat olevan tulkitsemiselle. Kirja vie lukijansa filosofian kreikkalaisille juurille ja sen uusimpiin, Heideggerin avaamiin mahdollisuuksiin.
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark